ΕΛΛΑΔΑ

Επικαιροποιημένες οδηγίες για τον Έμπολα

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 20:54 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 20:35
Επικαιροποιημένες οδηγίες για τον Έμπολα
Facebook Twitter Whatsapp

Επικαιροποιημένη εγκύκλιος που προβλέπει ενίσχυση των μέτρων πρόληψης κατά του ιού Έμπολα στα λιμάνια της χώρας αναρτήθηκε χθες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικαιροποιημένη εγκύκλιος που προβλέπει ενίσχυση των μέτρων πρόληψης κατά του ιού Έμπολα στα λιμάνια της χώρας αναρτήθηκε χθες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα πραγματοποιείται ενημέρωση και εκπαίδευση του αρμόδιου Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού που στελεχώνει τα Υγειονομεία των Λιμένων και τις άλλες υπηρεσίες υποδοχής (λιμεναρχεία, αερουγειονομεία κλπ.).

Στην εγκύκλιο αναλύονται λεπτομερώς τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά τον κατάπλου του οποιουδήποτε επιβατηγού ή εμπορικού πλοίου στη βάση της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ), αλλά και πρόσθετων μέτρων που τίθενται σήμερα σε ισχυή λόγω της του ιού.

Επιπλέον, δίνονται σαφείς οδηγίες σχετικά με τις συνθήκες και προϋποθέσεις διαχείρισης ύποπτου περιστατικού εν πλω, τις διαδικασίες «ιχνηλάτησης» των επαφών του με άλλους επιβάτες, ή πλήρωμα όπως και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία προσωρινής απομόνωσης και μεταφοράς του ύποπτου περιστατικού.

Η Εγκύκλιος συνοδεύεται από τις λεπτομερείς οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τις προδιαγραφές του ατομικού εξοπλισμού προστασίας και των διαδικασιών εφαρμογής των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr