ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για την αντιπλημμυρική προστασία

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2014, 16:53 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2014, 16:53
Σύσκεψη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για την αντιπλημμυρική προστασία
Facebook Twitter Whatsapp

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά πραγματοποιήθηκε σήμερα για την αντιπλημμυρική προστασία.

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά πραγματοποιήθηκε σήμερα για την αντιπλημμυρική προστασία.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έδωσε τη διαβεβαίωση, ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη για αντιπλημμυρική προστασία για όλους τους δήμους του Πειραιά, με χρηματοδότηση της περιφέρειας.

Ο κ. Γαβρίλης είπε επίσης, ότι θα ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ, να γίνει άμεσα έλεγχος της κατάστασης των υφιστάμενων αγωγών, με προτεραιότητα στην Παλαιά Κοκκινιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και Υποδομών Βασιλική Λάσκαρη, οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ιωάννης Σούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος ως εκπρόσωπος του δημάρχου, Αναστάσιος Κεφεριάν, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωπος του ΟΛΠ.

Οι δήμαρχοι τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συνολική αντιπλημμυρική μελέτη με ταυτόχρονη αξιολόγηση των δυνατοτήτων των βασικών αγωγών της περιοχής, στον Κηφισό και κάτω από την οδό Θηβών, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να ασκηθεί συντονισμένη πίεση προς την κυβέρνηση για να δοθούν αποζημιώσεις εγκαίρως και να περιληφθούν ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι χώροι σε αυτές.

Έπειτα από τη σύσκεψη, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες είπε, ότι δεν είναι θέμα καθαρισμού των φρεατίων αλλά ευρύτερων αντιπλημμυρικών έργων σε διαδημοτικό επίπεδο.

«Οφείλουμε όλοι οι δήμοι να συνεργαστούμε με την περιφέρεια, να μελετήσουμε γιατί δημιουργούνται προβλήματα και να προχωρήσουμε με ευρεία σύνθεση σε αντιπλημμυρικά έργα. Δυστυχώς, αν το προσεχές διάστημα συμβούν ίδια σε ένταση καιρικά φαινόμενα, θα έχουμε παρόμοιες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr