ΕΛΛΑΔΑ

Υπογράφτηκε η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2014, 21:46 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2014, 21:46
Υπογράφτηκε η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ
Facebook Twitter Whatsapp

Σε συμφωνία για τη σύμβαση εργασίας κατέληξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) με τη διοίκηση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Σε συμφωνία για τη σύμβαση εργασίας κατέληξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) με τη διοίκηση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε αφορά το διάστημα έως το τέλος του 2015 και διατηρεί σταθερά τα μισθολογικά δεδομένα των εργαζομένων.

Την απόφαση χαιρετίζει ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «με την εξέλιξη αυτή, και οι τρεις συγκοινωνιακές εταιρείες (ΟΑΣΑ., ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ) αποκτούν ΣΣΕ και έτσι εξασφαλίζεται εργασιακή ειρήνη και σταθερότητα στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, στοιχεία απαραίτητα για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, εργαζομένων, φοιτητών στις καθημερινές τους μετακινήσεις».

Ο υπουργός αναφέρει, επίσης, ότι «η άρση της πολιτικής επιστράτευσης σε συνδυασμό με την υπογραφή ΣΣΕ, αποτελούν απόδειξη από μέρους μας σεβασμού της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες», και «με τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης, δηλώνεται και η διαρκής μας προσπάθεια για αξιόπιστες και σύγχρονες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες που σέβονται τον χρήστη τους και εξυπηρετούν οικονομικά και απρόσκοπτα τους πολίτες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr