ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία άνεργης ότι τη χαστούκισε ελεγκτής στο μετρό- Δεν επιβεβαιώνεται λέει η ΣΤΑΣΥ

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2014, 12:35 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2014, 14:04
Καταγγελία άνεργης ότι τη χαστούκισε ελεγκτής στο μετρό- Δεν επιβεβαιώνεται λέει η ΣΤΑΣΥ
Facebook Twitter Whatsapp

Τα βίντεο στο μετρό εξετάζει η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών μετά και την καταγγελία νεαρής άνεργης ότι ελεγκτής τη χαστούκισε στο μετρό της Ομόνοιας επειδή δεν είχε εισιτήριο.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα βίντεο στο μετρό εξετάζει η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την καταγγελία νεαρής άνεργης ότι ελεγκτής τη χαστούκισε στο μετρό της Ομόνοιας καθώς δεν είχε εισιτήριο.

ΣΤΑΣΥ: Ο ελεγκτής λειτούργησε νόμιμα

Σχετικά με την καταγγελία- περιστατικό στο οποίο αναφέρεται με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η κ. Σμάρω Κοκκόση η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνίων αναφέρει:

«Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ μετά τον έλεγχο που διενήργησε διαπίστωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου εισιτηρίων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τήρησε τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Η καταγγέλουσα αρνήθηκε να επιδείξει το εισιτήριό της και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της για την επίδοση του προστίμου.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου η ομάδα ελέγχου ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας.

Η καταγγέλουσα συνοδευόμενη από ομάδα ελεγκτών και τον ειδικό φρουρό οδηγήθηκε στο γραφείο αστυνομίας του σταθμού «Ομόνοια» για την εξακρίβωση των στοιχείων της, όπου και της επιδόθηκε το πρόστιμο.

Περαιτέρω η εταιρεία μας θα διαθέσει σε κάθε αρμόδιο όργανο τα στοιχεία που διαθέτει (βιντεοληπτικό υλικό κλπ) για τον έλεγχο της υπόθεσης».

Τι λέει η άνεργη

Σύμφωνα με άρθρο της καταγγέλουσας στο mystudentpass.gr, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το πρωί της Τρίτης, όταν η νεαρή μπήκε στο μετρό της Ομόνοιας χωρίς εισιτήριο.

Όπως εξηγεί: «Όντας άνεργη δεν είχα να αγοράσω το εισιτήριο των 0,60 ευρώ. Έχοντας οικονομικά προβλήματα, λοιπόν, πήγα το πρωί να δώσω το βιογραφικό μου, σε ένα κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο. Γυρίζοντας, στο μέσο πάτωμα του μετρό της Ομόνοιας υπήρχαν πολλοί ελεγκτές, όμως έχοντας στο μυαλό μου άλλα πράγματα, πολύ σημαντικότερα από ένα εισιτήριο δεν τους είδα, με σταμάτησε ο ένας από τους πολλούς ελεγκτές και μου ζήτησε το εισιτήριο μου».

Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο ελεγκτής άρχισε να της φωνάζει πως δεν θα πάει πουθενά αν δεν του δώσει τα στοιχεία της, ενώ του εξήγησε ότι έχει κλειστοφοβία.

«Το ύφος του τόσο ειρωνικό και χλευαστικό. "Κλειστοφοβία; Τίποτα δεν έχεις" κι άρχισε να με σπρώχνει για να μη φύγω, στην επιχείρηση διαφυγής μου. Κι όταν λέω για διαφυγή δεν εννοώ τρέξιμο απλά περπατούσα προς την έξοδο λέγοντας του "Αφήστε με να φύγω".  Τόσο ευγενική που παρόλη τη συμπεριφορά του δεν κατήργησα τον πληθυντικό. Ανέβηκα στις κυλιόμενες, αυτός ήρθε μπροστά μου, συνέχιζε να με σπρώχνει και μου είπε "Δε θα σου περάσει μωρή ηλίθια" και μου χάρισε απλόχερα ένα χαστούκι. 
Λίγο πριν βγω από τον σταθμό, ήρθε ο αστυνομικός που είχαν καλέσει οι ελεγκτές και του είπα για το περιστατικό με το χαστούκι. Ζήτησα από τον αστυνομικό να ανοίξουν οι κάμερες, γιατί στις κατηγορίες μου ότι με χτύπησε ο ελεγκτής, ο τελευταίος δεν παραδέχτηκε τίποτα, φυσικά» τονίζει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr