ΕΛΛΑΔΑ

«Τεφτέρι» και στα φαρμακεία - Πίστωση ακόμα και για 1,80 ευρώ

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2014, 18:32 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2014, 23:10
«Τεφτέρι» και στα φαρμακεία - Πίστωση ακόμα και για 1,80 ευρώ
Intimenews Photo Agency
Facebook Twitter Whatsapp

Φάρμακα βερεσέ!  Είναι και αυτό σημείο των καιρών. 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Φάρμακα βερεσέ!

Είναι και αυτό σημείο των καιρών. 

Η κρίση «χτύπησε» και τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ακόμα και το πιο φθηνό φάρμακο.

Στα φαρμακεία της χώρας διαδραματίζονται σκηνές που «λυγίζουν» και τους εξοικειωμένους στις πιο δύσκολες ασθένειες, τους φαρμακοποιούς.

«Έχω ένα τεφτέρι αρκετά μεγάλο, κυρίως από συνταξιούχους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους», λέει στο newpost ο φαρμακοποιός Γιώργος Λιαράκος.

Όπως εξηγεί «οι περισσότεροι πελάτες μου είναι συνταξιούχοι που βοηθούν και τα άνεργα παιδιά τους. Πώς να πληρώσουν και τα φάρμακα;»

Ο Κώστας Δελήτσικας, επίσης φαρμακοποιός, λέει στο newpost ότι σήμερα είναι μια... καλή μέρα: «Είναι τέλος του μήνα, οι συντάξεις έχουν πληρωθεί, οπότε πήρα κάποια χρήματα από τους πελάτες».

Ο κ. Δελήτσικας έχει ένα... χειροποίητο τεφτέρι: κρατάει τις αποδείξεις στο πίσω μέρος των οποίων γράφει το όνομα του οφειλέτη και τις συρράπτει μεταξύ τους:

«Έχω αυτή τη στιγμή, που όπως σας είπα έχω πληρωθεί τα περισσότερα, ένα "βιβλιαράκι" με 50 αποδείξεις. Ανάμεσά τους υπάρχουν ακόμη και αποδείξεις του 1,80 ευρώ. Ούτε αυτό δεν μπορούν να πληρώσουν».

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική που, όπως λέει ο Κώστας Δελήτσικας -και μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπερβάλει - «από τις 20 του μηνός δίνω και δανεικά στους πελάτες μου μέχρι να πληρωθούν».
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr