ΕΛΛΑΔΑ

Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2014, 18:51 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2014, 18:04
Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας
Facebook Twitter Whatsapp

Την παραπομπή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη στο πλαίσιο της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ εισηγείται ο εισαγγελέας Μανώλης Δράκος.

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη στο πλαίσιο της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Μανώλης Δράκος.

Συγκεκριμένα, προτείνει παραπομπή για το αδίκημα της απιστίας, ωστόσο, εισηγείται την απαλλαγή του κ. Διώτη για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της πλήρους απαλλαγής του πρώην επικεφαλής του Σώματος και προκατόχου του, Γιάννη Καπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρόταση παραπομπής καταλογίζει στον κ. Διώτη ότι δεν αξιοποίησε τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, με τους περίπου 2.000 καταθέτες στην HSBC, ώστε να αντληθούν στοιχεία για την διενέργεια φορολογικών ελέγχων. Η θέση που φέρεται να λαμβάνει ο εισαγγελέας έρχεται σε αντίθεση με αυτήν που από την αρχή διατυπώνει ο κατηγορούμενος συνάδελφος του, ότι δηλαδή η επίμαχη λίστα ήταν παράνομο υλικό και επομένως δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο για οποιαδήποτε έρευνα.

Ο προτείνων εισαγγελέας ζητά από τους εφέτες που θα κρίνουν την υπόθεση να μην παραπέμψουν σε δίκη τον δεύτερο κατηγορούμενο στην υπόθεση, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δράκος δέχεται τους ισχυρισμούς Καπελέρη ότι δεν έλαβε ποτέ επισήμως από τον τότε προϊστάμενο του υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο με τη λίστα των καταθετών, πλην κάποιων ονομάτων για να φτιάξει το φορολογικό τους προφίλ, και επίσης ότι δεν έλαβε ουδέποτε επίσημη εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

Την τελική κρίση για την παραπομπή ή μη των δύο κατηγορουμένων θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα που θα εκδώσει το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr