ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Να επανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2014, 20:21 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 20:21
Καλαμάτα: Να επανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία
Facebook Twitter Whatsapp

Την αναγκαιότητα επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, ζητά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του στους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Την αναγκαιότητα επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, ζητά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του στους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στην επιστολή του υπογραμμίζει πως «η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας στέρησε από τους Δήμους της χώρας και, κατά συνέπεια, από το Δήμο Καλαμάτας, ένα βασικό και εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη λειτουργία των πόλεων και των περιαστικών περιοχών, τη Δημοτική Αστυνομία». Προσθέτει πως, «δυστυχώς, η μεταφορά του προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία ουδέν έχει αποδώσει, καθώς ακόμη δεν τους έχουν δοθεί καθήκοντα ανάλογα με εκείνα που είχαν».

Ο Παναγιώτης Νίκας επισημαίνει, ότι χωρίς τη δημοτική αστυνομία είναι εξαιρετικά δύσκολη η λειτουργία της πόλης, αλλά και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, καθώς παρουσιάζονται δυσεπίλυτες καταστάσεις, όπως άναρχη στάθμευση και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, αλλά και κάθε άλλου είδους βανδαλισμοί.

Επιπλέον, σημειώνει ότι λόγω μη υπάρξεως της δημοτικής αστυνομίας καταγράφεται σοβαρή απώλεια εσόδων, από την ελεγχόμενη στάθμευση και τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας καταλήγει τονίζοντας την «αδήριτη και άμεση ανάγκη» για επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, «διότι μόνο με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η επίλυση ζητημάτων που παραλύουν τη λειτουργία της πόλης και των υπολοίπων περιοχών του Δήμου μας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr