ΕΛΛΑΔΑ

Δέσμευση Χρυσοχοΐδη για το αεροδρόμιο του Καστελίου

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2014, 22:04 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2014, 22:04
Δέσμευση Χρυσοχοΐδη για το αεροδρόμιο του Καστελίου
Facebook Twitter Whatsapp

Στο αεροδρόμιο του Καστελίου αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που επισκέπτεται την Κρήτη.

Στο αεροδρόμιο του Καστελίου αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που επισκέπτεται την Κρήτη.

Ειδικότερα, το χαρακτήρισε ως μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις (περίπου 800 εκ. ευρώ), που γίνονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

«Είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο θα αποτελέσει την καρδιά της αεροπορικής δραστηριότητας και των αεροπορικών μεταφορών στη Μεσόγειο, προς την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία», είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι το αεροδρόμιο αυτό προορίζεται να παίξει τον ρόλο ενός ενδιάμεσου σταθμού προς τους παραπάνω προορισμούς.

Σχετικά με το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) ο υπουργός επεσήμανε ότι ασχολήθηκε προσωπικά για την ανεύρεση μιας συνολικά βιώσιμης, κοινωνικά αποδεκτής και αναπτυξιακής λύσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας ότι μετά από διαβούλευση και διαπραγμάτευση που έκανε με την ΕΤΕπ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμφώνησαν για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, μέσω σύμβασης παραχώρησης και πληρωμών διαθεσιμότητας. Τα κεφάλαια που θα χρειαστεί να διατεθούν από το Δημόσιο στη φάση κατασκευής, θα προέρχονται τόσο από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, όσο και από πόρους της ΕΤΕπ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr