ΕΛΛΑΔΑ

«Ερασιτέχνες» οι δράστες- Πως έστησαν την επιχείρηση με τα λύτρα

Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2014, 12:18 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2014, 15:45
«Ερασιτέχνες» οι δράστες- Πως έστησαν την επιχείρηση με τα λύτρα
Intime news foto agency
Facebook Twitter Whatsapp

«Κενά σημεία» στην απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, κ. Γιάννη Καυμενάκη και κόρη του γενικού αρχηγού της ομάδας εντοπίζουν οι αστυνομικοί και κάνουν λόγο για ερασιτεχνισμό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

«Κενά σημεία» στην απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, κ. Γιάννη Καϋμενάκη και κόρη του γενικού αρχηγού της ομάδας, κ. Μητσώνη εντοπίζουν οι αστυνομικοί και κάνουν λόγο για ερασιτεχνισμό. Οι έρευνες τώρα στρέφονται στην περιοχή που εκτιμάται ότι ήταν το κρησφύγετο των απαγωγέων στα βορειοανατολικά προάστεια.

Το ένα είναι ότι οι απαγωγείς έριξαν γρήγορα το τεράστιο των 10 εκατ. ευρώ που ζητούσαν στα 82.000 ευρώ, ότι επέλεξαν ένα πρόσωπο που ήταν «εύκολος και προσβάσιμος στόχος» ωστόσο δεν ήταν ένα άτομο που προέρχεται από ιδιαίτερα εύπορη οικογένεια ώστε να διεκδικήσουν πολλά χρήματα, ενώ οι μέχρι τώρα κινήσεις τους δείχνουν ότι μάλλον δεν το έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν. 

Υπό αυτό το πρίσμα, εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι οι διαπραγματεύσεις της απαγωγής έγιναν με ιδιόχειρα σημειώματα και λίγες τηλεφωνικές κλήσεις από διαφορετικά κινητά τηλέφωνα προς τον πατέρα της 27χρονης.

Η πρώτη επικοινωνία φέρεται να έγινε από την Κυψέλη και να ακολούθησε χειρόγραφο σημείωμα από την φοιτήτρια που καθόριζε τις οικονομικές απαιτήσεις των απαγωγέων και αποτελούσε και ένα δείγμα ότι είναι ζωντανή. Ακολούθησαν κι άλλα τέτοια ιδιόχειρα σημειώματα μέχρι και στο σημείο στο Νέο Ηράκλειο όπου παραδόθηκαν τα λύτρα.

Μετά την καταβολή των λύτρων υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της κοπέλας με τους γονείς τους όπου ενημερώθηκαν ότι θα την άφηναν ελεύθεροι. 

Το χρονικό

Οι δράστες την παρακολουθούσαν καιρό και γνώριζαν τα δρομολόγιά της ώσπου βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και την έβαλαν με τη βία σε ΙΧ.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες είναι μέχρι στιγμής άγνωστη όπως και το σημείο όπου κρατούταν. Τρεις μέρες αργότερα οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια της κοπέλας ζητώντας λύτρα ύψους 10 εκατ. ευρώ. 

Απαντήσεις από τα εγκληματολογικά 

Την ενδυμασία και τα σημειώματα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό DNA αλλά και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου που θα μπορούσε να «προδώσει» τους μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ωστόσο, το γεγονός ότι από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες προκύπτουν γεωγραφικά διάφορες περιοχές της Αθήνας δείχνει ότι οι απαγωγείς μετακινούνταν και πιθανόν η μέθοδος να προσιδιάζει στο tiger kidnapping.

Να σημειωθεί ότι 27χρονη κοπέλα προέρχεται από μία μεσοαστική οικογένεια χωρίς μεγάλη οικογενειακή επιφάνεια, εκτός από το γεγονός ότι ημητέρας της είναι αδερφή του κ. Καϋμενάκη, ο οποίος αποτέλεσε και τον πραγματικό «στόχο» και πιθανόν να γνώριζε και προσωπικά τον εν λόγω ιδιοκτήτη. Η κοπέλα κατέθεσε χτες στους αστυνομικούς όλα όσα έζησε αλλά η εκ νέου κατάθεσή της ίσως αποδώσει τα μέγιστα καθώς συνήθως τα θύματα απαγωγής ανακαλούν στη μνήμη τους σημεία και λεπτομέρειες εν καιρώ και ήδη η 27χρονη δήλωσε ότι μπορεί να ξεχωρίσει τις φωνές των τεσσάρων απαγωγέων.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr