ΕΛΛΑΔΑ

Αναρτήθηκε η Τράπεζα Θεμάτων της Β΄ Λυκείου - Όλα τα θέματα

Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2014, 11:57 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2014, 11:54
Αναρτήθηκε η Τράπεζα Θεμάτων της Β΄ Λυκείου - Όλα τα θέματα
Facebook Twitter Whatsapp

Άνοιξε σήμερα η Τράπεζα Θεμάτων και για τη Β΄Λυκείου, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας.

Άνοιξε σήμερα η Τράπεζα Θεμάτων και για τη Β΄Λυκείου, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας.

Πλέον, οι μαθητές έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου είναι αναρτημένες οι Τράπεζες -διαφορετικές για Ημερήσια και Εσπερινά, Γενικά, Επαγγελματικά και Μουσικά Λύκεια- από τις οποίες στο τέλος της χρονιάς θα επιλεγούν θέματα για πρώτη φορά, για τις προαγωγικές εξετάσεις της φετινής Β΄ Λυκείου.

H Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) περιλαμβάνει θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-15 της Α΄ και Βʼ Τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ και Βʼ Τάξης των Καλλιτεχνικών, Μουσικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων, καθώς και της Βʼ και Γʼ Τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ. Από αυτά θα κληρώνεται το 50% των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Ν. 4186/2013 και στο Ν. 4264/2014.

Οι ειδικοί τύποι Γενικών Λυκείων (Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά και Μουσικά), εφόσον δεν υπάρχει ειδική διάταξη καθορισμού της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται με την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, για τα περισσότερα μαθήματα αντλούν θέματα από την τράπεζα θεμάτων του ΓΕΛ ή του ΕΠΑΛ. 

Η ΤΘΔΔ για τα μαθήματα της Β’ Τάξης Λυκείου και της Γ’ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου θα συμπληρώνεται με νέα θέματα μέχρι να καλυφθεί πλήρως η διδακτέα / εξεταστέα ύλη.

Γενικό Λύκειο Ημερήσιο

Γενικό Λύκειο Εσπερινό

Επαγγελματικό Λύκειο Ημερήσιο

Επαγγελματικό Λύκειο Εσπερινό

Γενικό Λύκειο Μουσικό

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώθηκαν καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία ολόκληρης της χώρας, καθώς οι μαθητές αντιδρούσαν  στην Τράπεζα Θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr