ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος: Βάζουν λουκέτο στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 11:23 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 11:23
Γιαννόπουλος: Βάζουν λουκέτο στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Facebook Twitter Whatsapp

Για κλείσιμο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ιδρύματος, Κώστας Γιαννόπουλος. 

Για κλείσιμο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κάνει λόγο ο πρόεδρος του φορέα Κώστας Γιαννόπουλος. 

Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, με κλείσιμο απειλούνται τα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού μετά την αυστηροποίηση των κριτηρίων για τον διαχωρισμό των παιδιών που φιλοξενούνται.

Σε δηλώσεις του στο Mega σημείωσε ότι «Αυτόματα κλείνουμε. Γιατί δεν μπορούν τα αδέρφια, τα 7, τα 5, τα 3 να χωρίσουν», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος καταλογίζοντας ευθύνες στην γενική γραμματέα Πρόνοιας, κυρία Έφη Μπέκου, για την εγκύκλιο που εξέδωσε, σύμφωνα με την οποία αυστηροποιούνται οι προδιαγραφές λειτουργίας ιδρύματος.

Την ίδια ώρα, στην εκδήλωση που έγινε χτες για τα 20 χρόνια του «Χαμόγελου» παρουσίασε ως «ταφόπλακα» για τα 13 σπίτια που λειτουργεί ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας φροντίδα και ασφάλεια σε 330 παιδιά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.

Γιορτάζοντας από τη μια τα 20 χρόνια τού «Χαμόγελου», ανησυχώντας από την άλλη για το μέλλον της μεγάλης οικογένειας που δημιουργήθηκε στο πέρασμα του καιρού, ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε τον αποκλεισμό ουσιαστικά του «Χαμόγελου» και άλλων φορέων, που θα αναγκαστούν να κλείσουν τους χώρους φιλοξενίας τους, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση (ΦΕΚ β' 2792/17-10-14).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, γίνεται διάκριση μεταξύ παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρους που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και σε χώρους του Δημόσιου Τομέα, καθότι οι αναφερόμενες προϋποθέσεις αφορούν μόνο τα ΝΠΙΔ. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν διασφαλίζεται καμία διαμόρφωση οικογενειακού προτύπου για τα παιδιά, όπως προβλέπεται στη σύσταση της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη- μέλη για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr