ΕΛΛΑΔΑ

Καποδιστριακό: Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση με τις μετεγγραφές

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 17:25 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 23:46
Καποδιστριακό: Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση με τις μετεγγραφές
Facebook Twitter Whatsapp

«Μη διαχειρίσιμη» χαρακτηρίζει το πανεπιστήμιο Αθηνών την επιβάρυνση σε αρκετά τμήματα του ιδρύματος εξαιτίας των μετεγγραφών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μη διαχειρίσιμη» χαρακτηρίζει το πανεπιστήμιο Αθηνών την επιβάρυνση σε αρκετά τμήματα του ιδρύματος εξαιτίας των μετεγγραφών.

Όπως προκύπτει από σχετικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΚΠΑ, σε κάποια τμήματα οι εισακτέοι διπλασιάζονται ή και υπερδιπλασιάζονται με την προσθήκη των φοιτητών που μετεγγράφονται με βάση τα κοινωνικά κριτήρια, ενώ αναμένονται οι πίνακες με τους φοιτητές που αιτούνται μεταφορά θέσης για οικονομικούς λόγους - σημειώνεται ότι σε αυτή την κατηγορία ο αριθμός των φοιτητών από μεταφορά θέσης δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

«Η Πολιτεία καλείται επειγόντως να πράξει το καθήκον της απέναντι στο τόσο πλέον επιβαρημένο Ε.Κ.Π.Α., ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στο σύνολο των υποχρεώσεών του. Χωρίς ενισχύσεις σε κάθε επίπεδο (διδακτικό προσωπικό, διοικητικά στελέχη, οικονομικοί πόροι) είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το Ε.Κ.Π.Α. θα οδηγηθεί σε συμφόρηση υποχρεώσεων και αδιέξοδο λειτουργίας του», τονίζει το Ίδρυμα σε ανακοίνωσή του.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το τμήμα  εκπαιδευτικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε σήμερα ανοιχτό μάθημα διαμαρτυρίας .

Οι διδάσκοντες του τμήματος διαμαρτυρήθηκαν για τη μεγάλη αύξηση των φοιτητών από τις μετεγγραφές, για τη συρρίκνωση του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και για την έλλειψη κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr