ΕΛΛΑΔΑ

Τασούλας: Η επιστήμη θα αποκαλύψει τον «ένοικο» του τάφου στην Αμφίπολη

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 10:24 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 10:24
Τασούλας: Η επιστήμη θα αποκαλύψει τον «ένοικο» του τάφου στην Αμφίπολη
Facebook Twitter Whatsapp

Στο χέρι της επιστήμης βρίσκεται η αποκάλυψη της ταυτότητας του νεκρού, που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο χέρι της επιστήμης βρίσκεται η αποκάλυψη της ταυτότητας του νεκρού, που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», «η ολοκλήρωση της επιβεβαίωσης του ταφικού μνημείου έρχεται με τον τάφο και έρχεται και με τον σκελετό, είναι εντυπωσιακό ότι δεν μένουν ερωτήματα ως προς την αρχική διαπίστωση, τα ερωτήματα τα οποία έχουμε να κάνουμε δεν είναι με το τι περί τίνος πρόκειται αλλά με το ποιος είναι, πότε ακριβώς τάφηκε, από τι πέθανε ή από τι σκοτώθηκε και όλα αυτά, αυτά βεβαίως είναι του χεριού μας γιατί η επιστήμη σε αυτά έχει την ικανότητα σε σχετικά σύντομο χρόνο να απαντήσει».

«Αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός στις 12 Αυγούστου για ένα μοναδικό μνημείο και ότι απομένει το καίριο ερώτημα για το νεκρό επιβεβαιώνεται και εξακολουθεί αυτό το καίριο ερώτημα να μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει με τον κατάλληλο επιστημονικό τρόπο», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι είναι προφανές πως υπήρξε μετακίνηση των οστών και «τα οστά δεν περπατάνε μόνα τους» και πρόσθεσε ότι «η ανασκαφή μετατρέπεται σε συστηματική ανασκαφή, θα πάρει άλλους ρυθμούς».

Όσον αφορά στην πιθανή ύπαρξη λίστας ονομάτων στους οποίους αποκλείεται να ανήκει ο σκελετός, ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε το ψηφιδωτό, δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τις Καρυάτιδες, δεν υπήρχε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τα υπέροχα ζωγραφισμένα επιστύλια. Τηρήσαμε την παρακολούθηση της σκαπάνης, ακολουθούμε τη σκαπάνη και μετέχουμε και στη γοητεία του απροσδόκητου».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr