ΕΛΛΑΔΑ

Με «στάση πληρωμών» απειλούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 13:49 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 13:49
Με «στάση πληρωμών» απειλούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Facebook Twitter Whatsapp

Για «συνεχή στοχοποίηση των ιδιοκτητών ακινήτων» κάνει λόγο ο Στράτος Παραδιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για «συνεχή στοχοποίηση των ιδιοκτητών ακινήτων» κάνει λόγο ο Στράτος Παραδιάς.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) χαρακτηρίζει ευνοϊκή τη ρύθμιση στο σύνολό της και αναγνωρίζει τη θετική πρόθεση της κυβέρνησης «να βγάλει μια εγκύκλιο με την καλύτερη δυνατή εκδοχή για τους φορολογούμενους». Ωστόσο, καταλήγει, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ «κάθε φορά που παρατηρείται ένα δημοσιονομικό κενό, στο τέλος καλούνται να το πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων».

Η συνεχής στοχοποίηση των ιδιοκτητών ακινήτων, τονίζει και η μη διευκόλυνση των υψηλοοφειλετών (άνω των 15.000 ευρώ) των οποίων τα ακίνητα δεν προσκομίζουν έσοδα, όπως αναφέρει ο κ. Παραδιάς «στο τέλος θα τους αναγκάσει να σηκώσουν τα χέρια ψηλά εγκαταλείποντας τις όποιες προσπάθειες καταβολής των φόρων τους, με καταστροφικά για όλους αποτελέσματα».

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν 20.000, 30.000, 40.000, 50.000 φόρο κύριο και συμπληρωματικό χωρίς να έχουν με κάποιον τρόπο τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο βάρος το οποίο πρέπει να σημειώσουμε ότι θα είναι ετήσιο, θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο».

Όπως γίνεται αντιληπτό, καταλήγει ο κ. Παραδιάς, για τέτοια φορολογικά βάρη το κράτος θα πρέπει να προβλέπει πάντοτε τον καλύτερο δυνατό τρόπο διευκόλυνσης των οφειλετών για να μπορέσουν να πληρώσουν. Διαφορετικά όλος αυτός ο κόσμος, θα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να διατηρήσει την περιουσία του και αντί να σφίγγει τα δόντια και να πληρώνει, θα σηκώσει τα χεριά ψηλά και αυτό θα αποβεί καταστροφικό και για τους ίδιους τους φορολογούμενους και για τα δημοσιονομικά του κράτους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr