ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου 2014, 13:13 / Ανανεώθηκε 16 Νοεμβρίου 2014, 13:13
Πέντε αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Facebook Twitter Whatsapp

Ακόμα πέντε περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τέσσερις εκ των οποίων μέσω της καινοτόμου διαδικασίας CYBER ALERT.

Ακόμα πέντε περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τέσσερις εκ των οποίων μέσω της καινοτόμου διαδικασίας CYBER ALERT.

Αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από κατάλληλη ανάλυση και αξιοποίηση ψηφιακών στοιχείων, εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άτομο το οποίο είχε εκδηλώσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από τη διαδικτυακή έρευνα προέκυψε ότι το συγκεκριμένο άτομο διαμένει σε περιοχή της Αττικής, ενώ ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Ύστερα από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί εντόπισαν μια γυναίκα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, προτιθέμενη να αυτοκτονήσει, την οποία μετέφεραν σε νοσοκομείο για να της παρασχεθεί βοήθεια.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε την Τρίτη μέσω του CYBER ALERT ότι μια γυναίκα εκδήλωσε μέσω SMS την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Από την έρευνα που επακολούθησε, σε συνεργασία με την πάροχο εταιρεία τηλεπικοινωνιών, εντοπίστηκε γεωγραφικά η κάτοχος του κινητού τηλεφώνου σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Ακολούθως, ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αστυνομικοί του οποίου εντόπισαν έπειτα από άμεσες αναζητήσεις τη γυναίκα, διασφαλίζοντας τη σωματική της ακεραιότητα.

Εξάλλου, την Τετάρτη ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του CYBER ALERT ότι άτομο δήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από την ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την πάροχο εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου διαπιστώθηκε ότι η επίμαχη σύνδεση διαδικτύου εντοπίζεται γεωγραφικά σε περιοχή της Εύβοιας.

Ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, κλιμάκιο του οποίου εντόπισε μια γυναίκα που είχε εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας. Άμεσα διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα, ενώ ενημερώθηκε προφορικά και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Στην τέταρτη περίπτωση, την Παρασκευή, το κέντρο διαχείρισης διαδικτυακών κινδύνων CYBER ALERT ενημερώθηκε ότι άτομο με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Η κινητοποίηση του κέντρου επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν άμεση, ενώ εξειδικευμένοι αστυνομικοί ενήργησαν ψηφιακή έρευνα για τον εντοπισμού των ηλεκτρονικών ιχνών του διαχειριστή του επίμαχου προφίλ, από την οποία προέκυψε ότι ανήκουν σε ξένη υπήκοο που κατοικεί σε περιοχή της Αττικής.

Αφού ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αστυνομικοί εντόπισαν την κατοικία της γυναίκας και διαπιστώθηκε ότι την ανάρτηση την έκανε ο σύζυγός της, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Το άτομο αυτό μεταφέρθηκε σε θεραπευτικό ίδρυμα για να του παρασχεθεί βοήθεια.

Στην πέμπτη περίπτωση, το κέντρο διαχείρισης διαδικτυακών κινδύνων CYBER ALERT ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από διαχειριστή ιστοσελίδας ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς ψηφιακής αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, σε συνεργασία με την πάροχο εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατόχου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η ανάρτηση.

Άμεσα ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, κλιμάκιο του οποίου εντόπισε έναν ανήλικο που είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, ενώ παράλληλα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της σωματικής του ακεραιότητας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr