ΕΛΛΑΔΑ

Ανακαλούνται αυτοκίνητα Mitsubishi

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2014, 13:24 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2014, 13:24
Ανακαλούνται αυτοκίνητα Mitsubishi
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακαλούνται αυτοκίνητα Mitsubishi λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Ανακαλούνται αυτοκίνητα Mitsubishi λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε πως η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Mitsubishi μοντέλα Lancer Sedan (CY0W), Lancer Sportback (CX0W), Lancer Evolution (CZ4A) και Outlander (CW0W).

Η ανάκληση αφορά 3894 οχήματα, μοντέλα ετών:
Lancer Sedan: 2008 - 2011
Lancer Sport back: 2009 - 2011
Lancer Evolution: 2008 - 2011
Outlander: 2006 - 2011 στα οποία το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο ιμάντας κίνησης μπορεί να προκαλέσει φθορά στην τροχαλία του τεντωτήρα και στις τροχαλίες των αποστατών οι οποίες είναι κατασκευασμένες από nylon. Στην περίπτωση αυτή το σύστημα ελέγχου θα ενεργοποιήσει ένδειξη βλάβης στον πίνακα οργάνων ενώ στην περίπτωση που αγνοηθεί η ένδειξη, ενδέχεται ο ιμάντας να υποστεί ζημιά και να φύγει από την θέση του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια φόρτισης της μπαταρίας, υπερθέρμανση του κινητήρα και μείωση της υποβοήθησης του τιμονιού (σε οχήματα με υδραυλική υποβοήθηση).

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη ανάκληση.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Mitsubishi για να γίνει αντικατάσταση του ιμάντα κίνησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr