ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή αγωνίας του δημάρχου Κω στον Πανούση για τους μετανάστες

Δημοσίευση 17 Αυγούστου 2015, 13:47 / Ανανεώθηκε 17 Αυγούστου 2015, 14:27
Επιστολή αγωνίας του δημάρχου Κω στον Πανούση για τους μετανάστες
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη απέστειλε ο δήμαρχος Κω, ζητώντας να γίνεται η ταυτοποίηση όλων των παρατύπων μεταναστών και προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, εντός του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου διαμένουν, και όχι  στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. 

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη απέστειλε ο δήμαρχος Κω, ζητώντας να γίνεται η ταυτοποίηση όλων των παρατύπων μεταναστών και προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, εντός του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου διαμένουν, και όχι  στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. 

Επιπλέον, ο Γιώργος Κυρίτσης απαιτεί την παραμονή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κω μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, υπενθυμίζοντας τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ Σύρων και Ιρακινών μεταναστών, που έγιναν στο νησί τις προηγούμενες ημέρες. 

Όπως αναφέρει στην επιτσολή του στον Γιάννη Πανούση, το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας, κάτι που είχε επισημάνει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, ο δήμαρχος της Κω εκφράζει φόβους για την είσοδο ακραίων στοιχείων στον ευρωπαϊκό χώρο, μέσω των νησιών μας, και ζητά την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και των δυνάμεων αποτροπής και ασφαλείας στο νησί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr