ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί με... ποδήλατα στην ΔΕΘ

Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου 2015, 08:34 / Ανανεώθηκε 3 Σεπτεμβρίου 2015, 09:48
Αστυνομικοί με... ποδήλατα στην ΔΕΘ
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι αστυνομικοί θα διαθέτουν ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και η στολή τους θα περιλαμβάνει κοντομάνικη μπλούζα και βερμούδα, αλλά και κράνος ποδηλάτου και γάντια, χωρίς όμως προς το παρόν να προβλέπεται και ελεξίσφαιρο γιλέκο.

Οι αστυνομικοί πλέον θα διαθέτουν ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και η στολή τους θα περιλαμβάνει μπλούζα και βερμούδα, αλλά και κράνος ποδηλάτου και γάντια. Οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα είναι γεγονός και αναμένεται η υπηρεσία να εγκανιαστεί στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, άλλες τρεις φορές το 2002, το 2009 και το 2012, έχει ανακοινωθεί το μέτρο, αλλά φαίνεται ότι αυτή τη φορά θα γίνει πραγματικότητα και οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα θα είναι επιφορτισμένοι με την αστυνόμευση τουριστικών περιοχών, αρχαιολογικών χώρων και εμπορικών σημείων των πόλεων, όπου η πρόσβαση συμβατικών εποχούμενων περιπολιών είναι δύσκολη.

Μια άλλη διαφορά που θα έχουν οι νέες περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. εκτός απ' το ποδήλατο θα είναι ότι οι αστυνομικοί θα κινούνται σε τριάδες. Ως τώρα υπάρχουν 15 ποδήλατα και οι μονάδες θα στελεχωθούν από άνδρες και γυναίκες που θα μιλούν ξένες γλώσσες, καθώς θα έρχονται σε επαφή με ξένους τουρίστες.