ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Δαφνί - Τρεις νεκροί από πυρκαγιά που έβαλε τρόφιμος - Ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2015, 17:01 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2015, 19:31
Τραγωδία στο Δαφνί - Τρεις νεκροί από πυρκαγιά που έβαλε τρόφιμος - Ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους
Facebook Twitter Whatsapp

Τρεις νεκροί είναι -μέχρι τώρα- ο τραγικός απολογισμός από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί). Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), αποκαλύπτοντας τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύονταν οι ασθενείς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πτώματα των τριών ασθενών βρέθηκαν απανθρακωμένα, δεμένα στα κρεβάτια τους, στην πτέρυγα που φιλοξενούνται βαριά ψυχιατρικά περιστατικά. Δύο ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ισόγειο του κτιρίου και επεκτάθηκε σταδιακά, όταν ένας ασθενής -που χαρακτηρίζεται ως βαρύ περιστατικό - έβαλε φωτιά στο στρώμα και τα σεντόνια του. Ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν, μάλιστα, κλειδωμένος και δεν μπορούσε  να βγει από το δωμάτιό του, ενώ άγνωστο παραμένει πώς είχε πρόσβαση σε μέσα για να βάλει τη φωτιά. 

Συγγενείς των τροφίμων καταγγέλουν ότι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες όταν έφθασαν οι Πυροσβέστες έσπασαν τα παράθυρα για να μπουν στο κτίριο του ψυχιατρείου και να σβήσουν τη φωτιά, καθώς τα δωμάτια ήταν κλειδωμένα. 

Οι 33 πυροσβέστες με τα 11 οχήματα της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο. 

Στο νοσοκομείο μετέβη εσπευσμένα ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος μόλις επέστρεψε από την Κω.