ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει εκ νέου η δίκη της Χρυσής Αυγής- Σε εκκρεμότητα το θέμα της αίθουσας

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2015, 07:00 / Ανανεώθηκε 8 Σεπτεμβρίου 2015, 09:46
Αρχίζει εκ νέου η δίκη της Χρυσής Αυγής- Σε εκκρεμότητα το θέμα της αίθουσας
Φωτογραφία αρχείου
Facebook Twitter Whatsapp

Αρχίζει σήμερα το πρωί μετά τις 8 η δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρχίζει σήμερα το πρωί μετά τις 8 η δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων και αιτημάτων.

Η δίκη ξεκίνησε στις 20 Απριλίου και μετά από δώδεκα συνεδριάσεις, σε καμία από τις οποίες δεν έδωσε το παρών τόσο ο επικεφαλής της Νίκος Μιχαλολιάκος, όσο και η πλειονότητα των βουλευτών της, ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για μεταφορά της στο Εφετείο.

Για το λόγο αυτό η διεξαγωγή της εξακολουθεί να γίνεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών, με την προσδοκία σύντομα, με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να διατεθεί ο νέος αυτός χώρος και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για την ιστορική διαδικασία. 

Σημειώνεται ότι το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης που τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή και βρήκε σύμφωνη την Υπεράσπιση, απασχόλησε το δικαστήριο σε αρκετές συνεδριάσεις. 

Είχε, δει, συνοδευτεί από μπαράζ επιστολών από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης και από τοπικούς φορείς της περιοχής, με το βασικό αίτημα ότι σε κάθε συνεδρίαση κλείνουν δρόμοι γύρω από τις φυλακές οι οποίες γειτνιάζουν με σχολεία.

Η πλέον σημαντική απόφαση που έχει ληφθεί από το δικαστήριο ήταν αυτή της 29ης Ιουνίου, οπότε και κρίθηκε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για θέμα που ετέθη από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων βουλευτών και έγινε δεκτό από το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου, που ζήτησε να αποβληθεί η πολιτική αγωγή για όσους εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Η απόφαση του δικαστηρίου πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους και απαγορεύει στην πολιτική αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.