ΕΛΛΑΔΑ

Καταστροφές σε ΙΧ, πλημμύρες σε σπίτια και πτώσεις δέντρων από την σφοδρή κακοκαιρία (φωτό)

της Αναστασίας Γαλάνη - Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2015, 10:35 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2015, 12:52
Καταστροφές σε ΙΧ, πλημμύρες σε σπίτια και πτώσεις δέντρων από την σφοδρή κακοκαιρία (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Πλημμύρες σε υπόγεια προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων και καταστροφές σε ΙΧ και σπίτια έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στον νομό της Πελοποννήσου, ενώ το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας έχει περάσει τώρα στην Αττική. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πλημμύρες σε υπόγεια προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων και καταστροφές σε ΙΧ και σπίτια έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στον νομό της Πελοποννήσου, ενώ το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας έχει περάσει τώρα στην Αττική. 

Ήδη από τις καταιγίδες στην Αθήνα έχουν γίνει κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώση δέντρων, ενώ με σοβαρά προβλήματα είναι αυτή την ώρα τα Μέγαρα, Λιόσια, Σπατα, Κορωπί Σεπόλια, Σαλαμίνα.

Περισσότερες απο 100 κλήσεις για πλημμύρες και κοπές δένδρων που έπεσαν στην Αττική, από τον ισχυρό αέρα, είχε δεχτεί μέχρι πριν από λίγο το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το λεκανοπέδιο. 

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Πάτρα έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

Στη Σκάλα Λακωνίας τα καιρικά φαινόμενα ήταν άκρως επικίνδυνα και άφησαν πίσω τους δεκάδες κατεστραμμένες περιουσίες. Μαγαζιά διαλυμένα, δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα από τον ανεμοστρόβιλο σε κεντρικές οδούς αλλά και τραυματίες.

Πρωτοφανείς καταστροφές προκάλεσε στο πέρασμά του ανεμοστρόβιλος και στην Καλαμάτα.

Στην περιοχή της Νέας Εισόδου έχει παρασύρει ακόμα και μία νταλίκα, ενώ έχει καταστρέψει αυτοκίνητα, έχει παρασύρει δένδρα και έχει σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων χωρίς ευτυχώς όμως να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.