ΕΛΛΑΔΑ

Η Πάτρα πενθεί τον χαμό των τριών φοιτητών- Σήμερα οι κηδείες των άτυχων νέων

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2015, 07:32 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2015, 07:33
Η Πάτρα πενθεί τον χαμό των τριών φοιτητών- Σήμερα οι κηδείες των άτυχων νέων
Facebook Twitter Whatsapp

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη της Πάτρας από τον χαμό δύο παιδιών και της φίλης τους από την Καλαμάτα που έχασαν χθες την ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στο Μώλο του Αγίου Νικολάου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη της Πάτρας από τον χαμό δύο παιδιών και της φίλης τους από την Καλαμάτα που έχασαν χθες την ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στο Μώλο του Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για τους Αλέξη Ανδρέα του Βησσαρίωνα 21 χρόνων , Ρεγγίνα Ζαπάντη 23 χρόνων  του Ιακώβου,  από την Πάτρα, αλλά και την 20χρονη Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το tempo24.gr σήμερα θα γίνουν οι κηδείες με διαφορά μιάμισης ώρας των δύο παιδιών που κατάγονταν από την Πάτρα. 

Η κηδεία του Αλέξη Ανδρέα θα γίνει από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης στις 4 μετά το μεσημέρι. Η κηδεία της φίλης του Ρεγγίνας Ζαπάντη στις 5:30 από τον ίδιο Ιερό Ναό. 

Υπενθυμίζεται ότι από το αυτοκίνητο ανασύρθηκαν ζωντανά τρία ακόμη άτομα τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «'Άγιος Ανδρέας». Ταυτόχρονα διερευνώνται τα αίτια της πτώσης από τις αρμόδιες αρχές.

Θρήνος στην τοπική κοινωνία

O σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εξέδωσε ανακοίνωση , στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Tον βαθύτατο πόνο μας, ανθρωπίνως, εκφράζομε για το συμβάν στο λιμάνι της Πάτρας, όταν το πρωί της Δευτέρας, αυτοκίνητο με έξι νέους ανθρώπους, έπεσε στη θάλασσα. Από τα έξι παιδιά εσώθησαν μόνο τα τρία.

Εκφράζομε την συμπαράστασή μας και την εκ βάθους ψυχής αγάπη μας, προς τις οικογένειες των παιδιών που έφυγαν  για τον ουρανό και προσευχόμεθα, αυτά μεν να απαπαύωνται εν σκηναίς αγίων και δικαίων, στους γονείς τους δε και στους λοιπούς οικείους τους να δίδη ο Θεός δύναμη και την εξ ύψους παραμυθία. Επίσης προσευχόμεθα και για την υγεία των άλλων τριών παιδιών, ώστε σύντομα να γυρίσουν, απολύτως καλά, στα σπίτια τους και στους δικούς τους ανθρώπους.»

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δήλωσε για τους τρεις νέους που χάθηκαν άδικα:

"Η Πάτρα σήμερα θρηνεί για τον άδικο χαμό τριών νέων παιδιών της. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να απαλυνθεί ο πόνος των οικογενειών τους. Μένουμε αμίλητοι μπροστά σε αυτή την τραγωδία. Η καρδιά και η ψυχή μας είναι κοντά τους".

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά το τραγικό δυστύχημα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη μας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η πόλη της Πάτρας, η φοιτητική κοινότητα και το Πανεπιστήμιο Πατρών με βαθιά οδύνη θρηνούν την απώλεια τριών νέων παιδιών, εκ των οποίων ο ένας, ο Ανδρέας, υπήρξε φοιτητής μας. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες και μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε το λιμάνι.

Η Πρυτανεία εκφράζει τη βαθύτατη λύπη και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των τριών νέων και τους εύχεται κουράγιο, όσο μπορούν να διαθέτουν αυτές τις ώρες. Το Πανεπιστήμιο Πατρών πενθεί"