ΕΛΛΑΔΑ

Λειτουργεί ξανά το αεροδρόμιο της Ρόδου

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2015, 15:10 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2015, 15:10
Λειτουργεί ξανά το αεροδρόμιο της Ρόδου
Facebook Twitter Whatsapp

Σε λειτουργία βρίσκεται ξανά το αεροδρομιο ''Διαγόρας'' στη Ρόδο, με προσωρινή τροποποίηση του προγράμματος εξυπηρέτησης των πτήσεων από και προς το νησί. 

Σε λειτουργία βρίσκεται ξανά το αεροδρόμιο ''Διαγόρας'' στη Ρόδο, με προσωρινή τροποποίηση του προγράμματος εξυπηρέτησης των πτήσεων από και προς το νησί. 

Νωρίτερα το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας, για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μέρες, καθώς δημιουργήθηκε τεχνική βλάβη λόγω της κακοκαιρίας στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών, στο ίδιο ακριβώς σημείο που είχε γίνει η ζημιά από την ισχυρή βροχόπτωση το απόγευμα της Τρίτης.

Προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του αεροδρομίου αποφασίστηκε να μειωθεί το μήκος του διαδρόμου, ο οποίος θα περιοριστεί στα 1.800 μέτρα.

Θα μετακινηθεί το σημείο του κατωφλίου, δηλαδή η αρχή του διαδρόμου όπου υπάρχει το πρόβλημα για να μπορούν τα αεροπλάνα με ασφάλεια να από-προσγειώνονται.

Από την ΥΠΑ βγήκε notam και εκτιμάται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι για το επόμενο 24ωρο θα επηρεαστούν μόνο πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ορισμένων τύπων αεροσκαφών που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Καθ' οδόν είναι ειδικό τεχνικό κλιμάκιο μηχανικών της Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να επιδιορθωθεί η τεχνική βλάβη.