ΕΛΛΑΔΑ

Ίδρυμα Λάτση: 10 χρόνια σημαντικού κοινωφελούς έργου

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2015, 14:16 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2015, 14:16
Ίδρυμα Λάτση: 10 χρόνια σημαντικού κοινωφελούς έργου
Facebook Twitter Whatsapp

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη σύσταση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του πλέγματος των κοινωφελών δραστηριοτήτων στις οποίες είχε προβεί ο Γιάννης Λάτσης κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη σύσταση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του πλέγματος των κοινωφελών δραστηριοτήτων στις οποίες είχε προβεί ο Γιάννης Λάτσης κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Με παρουσία και σημαντικό έργο στους τομείς της εκπαίδευσης και της επιστήμης, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Υγείας και του Πολιτισμού, το Ίδρυμα συνεχίζει από το 2005, ο έργο του Γιάννη Λάτση, ο οποίος αθόρυβα επιτελούσε για αρκετές δεκαετίες το φιλανθρωπικό του έργο, ορμώμενος από τον έμφυτο πατριωτισμό, την ακλόνητη πίστη στο θεσμό της οικογένειας και το αίσθημα ευθύνης που τον διακατείχε για τις νεότερες γενιές. 

Η συμβολή του Ιδρύματος στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και ενίσχυση των παροχών υγείας σε αδύναμους ανθρώπους, κυρίως παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι με προσωπική δωρεά της Μαριάννας Λάτση πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή και ο εξοπλισμός του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για ογκολογικούς ασθενείς, το οποίο υπάγεται διοικητικά στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Στις δράσεις του περασμένου έτους περιλαμβάνεται η αναβάθμιση υποδομών και δωρεά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού σε 6 δημόσια νοσοκομεία, η υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε ηλικιωμένους και η πρόσβαση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε 2.000 παιδιά. 

Καθοριστική ήταν η παρουσία του Ιδρύματος Λάτση και στην εκπαίδευση, καθώς το 2014 υλοποιήθηκε το νέο πανελλαδικό πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών υποτροφιών με ακαδημαϊκά, κοινωνικά και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για 118 προπτυχιακούς και 64 μεταπτυχιακούς φοιτητές. 

Στις δραστηριότητες του 2014 είναι, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη δεκάδων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και η πανελληνίως αναγνωρισμένη -σχεδόν αποκλειστική- στήριξη του υπουργείου Υγείας για την επισιτιστική κρίση στα σχολεία. Το Ίδρυμα Λάτση παρείχε και το 2014 2.000 μικρά γεύματα σε σχολεία περιοχών με υψηλή επισιτιστική ανασφάλεια, καθώς και 5.000 δέματα με τρόφιμα σε ευάλωτες οικογένειες. 

Επίσης, το περασμένο έτος με το «Πλωτό Μουσείο Νεράιδα», υπήρξαν 14.500 επισκέπτες κατά τον ελλιμενισμό στη Μαρίνα Φλοίσβου, 4.000 επισκέπτες στο λιμάνι του Ναυπλίου και 11 διαδραστικές ξεναγήσεις αποκλειστικά για παιδιά (www.neraida.org). 

«Πέρα και πάνω απ'όλα αυτά τα 10 χρόνια αποτέλεσαν για εμάς μια εξαιρετικά χρήσιμη διαδικασία εμπέδωσης του εύρους των αναγκών της κοινωνίας, αλλά και των μετασχηματισμών που αυτές υφίστανται. Διαρκής στόχος μας είναι να μετουσιώνουμε τη γνώση αυτή σε κοινωφελείς και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» αναφέρει ο γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Δημήτρης Αφεντούλης. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr