ΕΛΛΑΔΑ

Προς 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ

Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2015, 14:04 / Ανανεώθηκε 19 Οκτωβρίου 2015, 15:34
Προς 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, στην εν εξελίξει συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και τα προαπαιτούμενα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, στην εν εξελίξει συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και τα προαπαιτούμενα.

Οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν ανοησίες τα περί εξόδου στη σύνταξη στα 67 ενώ προσθέτουν ότι δεν μπορούν να αναπληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του ασφαλιστικού.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω αποδείξεων που κόβουν τα καταστήματα ενώ διακινείται και σενάριο για επιβολή εισφοράς σε μισθούς άνω των 2.000 ευρώ για το ασφαλιστικό.

 Κινητοποιήσεις και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε καταλήψεις και απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι των δήμων αντιδρώντας σε μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ειδικότερα,αποφάσισε την πραγματοποίηση καταλήψεων σε όλα τα δημαρχεία και τους ΧΥΤΑ της χώρας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, καθώς και να μπει λουκέτο στους δήμους την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με 24ωρηπανελλαδική απεργία.

Για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων καθώς και για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πανελλαδική σύσκεψη με τη συμμετοχή των μελών των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας.

Ο κλάδος ζητεί να διατηρηθούν σε καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών οι υπάλληλοι στην καθαριότητα, ενώ εκφράζονται αντιρρήσεις και σε επικείμενες αλλαγές στο μισθολόγιο, την κινητικότητα και την αξιολόγηση.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr