ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών εξήγγειλε ο Φίλης

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2016, 08:50 / Ανανεώθηκε 15 Ιανουαρίου 2016, 09:46
Προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών εξήγγειλε ο Φίλης
Facebook Twitter Whatsapp

Για 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Για 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο «Έθνος».

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η αντιμετώπιση των κενών, καθώς και του προβλήματος της γήρανσης του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. 

Έτσι, το υπουργείο φτιάχνει έναν νέο «οδικό χάρτη» για να αντιμετωπιστούν τα κενά και το πρόβλημα του γερασμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, χαρτογραφώντας τη δύναμη δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να έχει μια αντικειμενική εικόνα για όλα όσα τους αφορούν.

Μάλιστα, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο για τη γήρανση του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με αυτά, ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών ξεπερνά τα 48 έτη, ενώ ειδικότητες όπως οι μαθηματικοί ξεπερνούν και τα 52 έτη. 

Ακολουθούν οι φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι και γεωλόγοι με μέσο όρο ηλικίας τα 51,2 χρόνια και μετά οι φιλόλογοι με μέσο όρο ηλικίας τα 47,7 έτη.

Σημειώνεται ότι αυτή στιγμή υπηρετούν σχεδόν 136.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και περίπου 20.000 αναπληρωτές

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η εικόνα αυτή θα αλλάξει, καθώς μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού αναζητείται πιο μόνιμη και σταθερή λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία.

Όπως σημειώνει ο κ. Φίλης, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τον ΟΟΣΑ «προκειμένου από το σχολείο της κρίσης να περάσουμε στο σχολείο της ανάπτυξης και της συμμετοχής».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr