ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2016, 13:29 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2016, 13:39
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου
Facebook Twitter Whatsapp

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου ''Δασκαλογιαννής'' στα Χανιά πραγματοποίησαν και πάλι σήμερα εκπρόσωποι και των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της πόλης, αλλά και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου ''Δασκαλογιαννής'' στα Χανιά πραγματοποίησαν και πάλι σήμερα εκπρόσωποι και των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της πόλης, αλλά και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. 

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τον σύλλογο εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη σήμερα στα Χανιά οκταμελούς κλιμακίου της «fraport» στην οποία περνάει η διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Έξω από τον χώρο αφίξεων είχε αναρτηθεί πανό με το οποίο οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ εξέφραζαν την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ στον επικεφαλής του κλιμακίου της «Fraport» ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης παρέδωσε κείμενο που συνυπογράφει το σύνολο των αιρετών του νομού κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, επανέλαβε τη θέση της ομοσπονδίας κατά της ιδιωτικοποίησης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έχουν προσφύγει η ΟΣΥΠΑ, περιφέρειες, δήμοι και φορείς θα κρίνει παράνομη την σύμβαση παραχώρησης.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Ομοσπονδία θα προσφύγει τόσο στην ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού, καθώς και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η ΟΣΥΠΑ θα διοργανώσει στην Αθήνα συγκέντρωση αιρετών και φορέων από περιοχές όπου παραχωρούνται αεροδρόμια με στόχο να καθοριστεί, όπως είπε, μια πανελλαδική στάση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr