ΕΛΛΑΔΑ

Ματαιώθηκε εκ νέου ο διάλογος για την Παιδεία

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2016, 21:27 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2016, 21:47
Ματαιώθηκε εκ νέου ο διάλογος για την Παιδεία
Facebook Twitter Whatsapp

Ματαιώθηκε και για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η απόπειρα έναρξης του διαλόγου για την Παιδεία.

Ματαιώθηκε και για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η απόπειρα έναρξης του διαλόγου για την Παιδεία.

Στην είσοδο του κτιρίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, συγκεντρώθηκαν ομάδες εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και φοιτητών, για να διαμαρτυρηθούν για τον «προσχηματικό», όπως ανέφεραν, χαρακτήρα του εθνικού διαλόγου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συντονιστικού αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών, στόχος τους ήταν «να σπάσει το κλίμα αποδοχής και νομιμοποίησης που επιδιώκει να καλλιεργήσει το υπουργείο Παιδείας» και παράλληλα επισημαίνεται η άρνηση τους να συμμετέχουν στον διάλογο «την ίδια ώρα που η αγωνία χιλιάδων ανέργων συναδέλφων μας αντιμετωπίζεται ως πρόσφορο έδαφος για κάλπικες υποσχέσεις μόνιμων διορισμών, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνεται αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο για όλο το 2016».

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του αναφέρει πως «ολιγομελείς ομάδες, εμποδίζουν βίαια τη διεξαγωγή του διαλόγου» και προσθέτει:

Ο διάλογος για την παιδεία θα διεξαχθεί, ανοίγοντας όλα τα μικρόφωνα σ' αυτούς που νοιάζονται για το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά του, θα καταλήξει σε πορίσματα και σύντομα θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, προσερχόμενος στη Βουλή, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Θα επιμείνουμε. Είναι δημοκρατική αξίωση. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή, στα σχολεία, στις γειτονιές. Θα γίνει με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των νέων, με ενεργό το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να εμπλέξουν την εκπαίδευση στην πολιτική αντιπαράθεση. Η συνεννόηση για την Παιδεία είναι αναγκαία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr