ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» λένε τα φροντιστήρια

Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου 2016, 16:46 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2016, 16:46
«Όχι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» λένε τα φροντιστήρια
Facebook Twitter Whatsapp

Για κατάφορη αδικία, όσον αφορά το ασφαλιστικό, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

 

Για κατάφορη αδικία, όσον αφορά το ασφαλιστικό, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Αναλυτικά:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος παρακολουθώντας το δημόσιο διάλογο σχετικά με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που προωθεί η κυβέρνηση και προσανατολίζεται να συμπεριλάβει στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εκφράζει την αντίθεσή του θεωρώντας ότι πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις οποίες ανήκει ο κλάδος.

Ειδικότερα:

Οι Εκπαιδευτικοί – Φροντιστές επισημαίνουν ότι οι αυξήσεις αυτές θα προκαλέσουν σοβαρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξαιτίας των ήδη αυξημένων εισφορών που καταβάλλονται.

Σε κάθε περίπτωση η αύξηση των εισφορών, πέρα από τις συνέπειες που θα έχει στο συνολικό εργατικό κόστος, θα οδηγήσει σε κλείσιμο φροντιστηρίων, οπότε θα διογκωθεί η ανεργία, αλλά και η «μαύρη εργασία» των παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων στον κλάδο, παθογένειες για τις οποίες η ΟΕΦΕ εξακολουθεί να δίνει μεγάλο αγώνα.

Ο προσανατολισμός του υπουργείου Εργασίας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν μπορεί να αποτελεί μεταρρύθμιση τη στιγμή που σε αρκετές περιπτώσεις σχεδόν τετραπλασιάζεται το ποσό που ήδη οι  Φροντιστές πληρώνουν στον ΟΑΕΕ.

Η κυβέρνηση οφείλει να διατηρήσει και να αναδείξει τις υγιείς επιχειρήσεις που έχουν αντέξει σε όλη την περίοδο της κρίσης και όχι να τις οδηγήσει σε κατάρρευση. Οφείλει να αναλογιστεί ότι τα Φροντιστήρια στηρίζουν την ελληνική οικογένεια και κοινωνία στην προσπάθεια για ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Η ΟΕΦΕ, όπως και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, δηλώνει παρούσα στον διάλογο που έχει ξεκινήσει και συντονίζει τη φωνή της με την ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να αποτραπεί μια ρύθμιση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο μας.

Οι Φροντιστές εκφράζουν την πεποίθηση τους πως η πρόταση για το ασφαλιστικό πρέπει να είναι αναπτυξιακή και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και πως η λύση δεν μπορεί να βρεθεί μόνο με αύξηση των επιβαρύνσεων".

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr