ΕΛΛΑΔΑ

«Φιάσκο» με την ΕΔΕ για την αναισθησιολόγο ξαδέλφη του Πολάκη

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2016, 16:23 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2016, 16:43
«Φιάσκο» με την ΕΔΕ για την αναισθησιολόγο ξαδέλφη του Πολάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Χωρίς κατηγορούμενο και άνευ τεκμηριωμένου κατηγορητηρίου διαπιστώθηκε ότι είναι ο φάκελος που αφορά στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις πεθιδίνες που εκλάπησαν από το Βενιζέλιο Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

Χωρίς κατηγορούμενο και άνευ τεκμηριωμένου κατηγορητηρίου διαπιστώθηκε ότι είναι ο φάκελος που αφορά στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις πεθιδίνες που αφαιρέθηκαν από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η αναισθησιολόγος εξαδέλφη του υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνη που πήρε τις πεθιδίνες, ωστόσο στον φάκελο που εστάλη στο πειθαρχικό από το νοσοκομείο Ηρακλείου, αποσιωπείται ποιος πήρε τα φάρμακα. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σήμερα που περνούσε από ΕΔΕ η γιατρός για σχετικά δημοσιεύματα, να επιστραφεί πίσω ο φάκελος και να ζητηθεί τεκμηρίωση του κατηγορητηρίου. Αυτό που επισημαίνουν αρμόδιες πηγές είναι ότι για πρώτη φορά δεν περιγράφεται το αδίκημα και δεν παραπέμπεται συγκεκριμένο άτομο, ενώ ένα ακόμη πρόβλημα είναι το γεγονός ότι από τη δημιουργία του φακέλου έχει αλλάξει η διοίκηση του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχθεί στο αέρα η έρευνα για την κλοπή των φαρμάκων. Υπενθυμίζεται ότι η εν λογω αναισθησιολόγος εμπλέκεται στην υπόθεση της μικρής Μελίνας, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση ρουτίνας για «κρεατάκια».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι η διαδικασία δεν προχώρησε σήμερα, καθώς δεν εχει κατονομαστεί κανένας υπέυθυνος. 

«Υπάρχει μια εισήγηση για την απώλεια οπιούχων φαρμάκων και τίποτε άλλο» τόνισε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ακρόασης στο Πειθαρχικό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr