ΕΛΛΑΔΑ

Ντε Μεζιέρ: Σταματώντας τους πρόσφυγες στη Σλοβενία αποκλείουμε την Ελλάδα από την Σένγκεν

Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2016, 00:21 / Ανανεώθηκε 30 Ιανουαρίου 2016, 00:34
Ντε Μεζιέρ: Σταματώντας τους πρόσφυγες στη Σλοβενία αποκλείουμε την Ελλάδα από την Σένγκεν
Facebook Twitter Whatsapp

Εάν οι πρόσφυγες εμποδιζόταν στα σύνορα Σλοβενίας – Κροατίας, αυτό εκ των πραγμάτων θα σήμανε αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν​, προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εάν οι πρόσφυγες εμποδιζόταν στα σύνορα Σλοβενίας – Κροατίας, αυτό εκ των πραγμάτων θα σήμανε αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Σε αυτή την περίπτωση, συνέχισε, είναι πιθανότατο να προκληθεί σημαντική συμφόρηση, είτε στην Ελλάδα είτε στην ΠΓΔΜ.

«Το να σταματήσεις τους πρόσφυγες μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας είναι μια ιδέα που συζητείται ιδιαίτερα από τις ίδιες τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα πρέπει όμως να λάβει κανείς υπ' όψιν ότι η Ελλάδα θα αποκλειόταν έτσι εκ των πραγμάτων από την Σένγκεν και θα μπορούσε να δημιουργηθεί συμφόρηση, είτε στην Ελλάδα είτε στην ΠΓΔΜ, όπου παρακολουθήσαμε ήδη αυτή την συνέπεια αυτή την εβδομάδα, ή αλλού στα Βαλκάνια. Δεν μπορεί κανείς απλώς να το αγνοήσει», δηλώνει ο κ. Ντε Μεζιέρ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, αναφερόμενος στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την πλευρά της Τουρκίας, τονίζει επίσης ότι «υπάρχουν ήδη μεμονωμένες προσπάθειες της Τουρκίας να εμποδίσουν την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο, αλλά όχι ακόμη στον βαθμό που αυτό θα ήταν απαραίτητο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr