ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αποσπάσεις- εξπρές στο Δημόσιο

Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου 2016, 09:53 / Ανανεώθηκε 1 Φεβρουαρίου 2016, 10:24
Έρχονται αποσπάσεις- εξπρές στο Δημόσιο
Φωτογραφία αρχείου
Facebook Twitter Whatsapp

Ανατροπές και ανακατατάξεις αναμένονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση.

Ανατροπές και ανακατατάξεις αναμένονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, σύμφωνα με το Έθνος,  προβλέπει αποσπάσεις και διάθεση υπαλλήλων με διαδικασία-εξπρές όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες, παράταση της αξιολόγησης μέχρι τέλος του χρόνου χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας που «μετράει» στη μισθολογική εξέλιξη. 

Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα αναβάθμισης της ποιότητας του Δημοσίου μέσα από ειδικές πανεπιστημιακές σπουδές υπαλλήλων, τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών που διαθέτουν ηλεκτρονική θυρίδα στη διαδικτυακή πύλη του δημοσίου.

Με το ίδιο νομοσχέδιο παρατείνεται η εφαρμογή του πλαισίου για μετατάξεις - μεταθέσεις με ταυτόχρονη μεταφορά θέσης όπου δεν υπάρχει κενή οργανική θέση κινούνται διαδικασίες κατάταξης σε νέο πίνακα διοριστέων των επιτυχόντων σε παλαιό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το Δημόσιο και ΝΠΔΔ.

Όπως γράφει η εφημερίδα η απόσπαση θα ξεκινά με πρωτοβουλία της υπηρεσίας ή με αίτηση του υπαλλήλου και θα γίνεται κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων χωρίς γνώμη υπηρεσιαλού συμβουλίου και πριν από την πάροδο της δοκιμαστικής υπηρεσίας.

Οι τακτικές αποδοχές των αποσπώμενων υπαλλήλων θα βαρύνουν τον φορέα από όπου προέρχονται ενώ τυχόν πρόσθετες αμοιβές θα καταβάλλονται από τον φορέα όπου αποσπάστηκαν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr