ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Πατούλης: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2017, 11:25 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2017, 11:00
Γ. Πατούλης: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους
Facebook Twitter Whatsapp

Να  δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων, καλεί τον ΥΠΕΣ, κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με ανακοίνωσή του. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να  δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων, καλεί τον ΥΠΕΣ, κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) κ. Γιώργος Πατούλης με ανακοίνωσή του. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πατούλη αναφέρει : 

"Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων στους Δήμους, υποχρεώνουν τον κ. Σκουρλέτη και το επιτελείο του να παρουσιάσουν άμεσα, ακόμη και σήμερα, μια λύση που θα διασφαλίσει τους εργαζόμενους.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους και το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στηρίζουμε τους συμβασιούχους και είμαστε δίπλα τους.

Υποστηρίζουμε επίσης το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεων τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, αλλά το Κεντρικό Κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές.

Θεωρούμε αδιανόητο ο Υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης
Για τον κ. Σκουρλέτη έφτασε η ώρα της κρίσης.

Ή θα δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.

Ή θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πολίτες και η καθημερινότητά τους, από τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α" καταλήγει ο κ. Πατούλης.