ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται θερμικές κάμερες στα ελληνοαλβανικά σύνορα για τον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2017, 09:31 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2017, 12:54
Έρχονται θερμικές κάμερες στα ελληνοαλβανικά σύνορα για τον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών
Facebook Twitter Whatsapp

Σχέδιο για εγκατάσταση θερμικών καμερών κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων επεξεργάζονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχέδιο για εγκατάσταση θερμικών καμερών κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων επεξεργάζονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στο υπουργείο Δημόσιας τάξης. 

Σκοπός του σχεδίου,είναι ο γρηγορότερος εντοπισμός εμπόρων ναρκωτικών που αφήνουν ή περνούν οι ίδιοι σάκους με κάνναβη στο Ελληνικό έδαφος. Οι αξιωματικοί προσβλέπουν πως με την εγκατάσταση καμερών οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται σε ένα κέντρο ελέγχου,θα έχουν άμεση εικόνα των εμπόρων ναρκωτικών και κλιμάκια συναδέλφων τους που θα βρίσκονται σε καίρια σημεία με τζιπ μεγάλου κυβισμού, θα επεμβαίνουν άμεσα και θα  τους συλλαμβάνουν.

Το σχέδιο αυτό εκτιμά αξιόπιστη πηγή της ΕΛ.ΑΣ που επικοινώνησε το Newpost, εκτός απο σημαντικά αποτελέσματα, "θα εξοικονομήσει και δυνάμεις οι οποίες δεν θα χρειάζεται να περιπολούν καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας τα σύνορα".

Ο σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση 5 τουλάχιστον θερμικών καμερών κατά μήκος της συνοριογραμμής. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας, αστυνομικοί εντόπισαν στην Κόνιτσα 4 σακούλες με 2.500 κιλά κάνναβης που άγνωστοι είχαν αφήσει σε δασική έκταση στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.