ΕΛΛΑΔΑ

Ξεφεύγει η κατάσταση στο ΑΠΘ: Άγρια επίθεση σε φύλακα - Του έκλεψαν το κινητό

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2017, 07:49 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2017, 07:52
Ξεφεύγει η κατάσταση στο ΑΠΘ: Άγρια επίθεση σε φύλακα - Του έκλεψαν το κινητό
Facebook Twitter Whatsapp

Άγρια επίθεση από δύο άγνωστα άτομα δέχτηκε ένας φύλακας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άγρια επίθεση από δύο άγνωστα άτομα δέχτηκε ένας φύλακας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τον χτύπησαν και του έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο. Η επίθεση έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά το σήμα sos που εξέπεμψαν φοιτητές και καθηγητές της σχολής.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Εθνικής Άμυνας, στην είσοδο της παλιάς φιλοσοφικής σχολής. Οι  άγνωστοι αμέσως μετά διέφυγαν με μοτοσυκλέτα και αναζητούνται.

Άντρο παρανομίας το ΑΠΘ

Σε άντρο ανομίας έχει μετατραπεί το ΑΠΘ καταγγέλλουν  φοιτητές σε επιστολή τους, με τους διακινητές να τους παρενοχλούν και τη διακίνηση να γίνεται  ανεξέλεγκτα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές και ταυτόχρονα δημιουργούν την κραυγή αγανάκτηση των φοιτητών που φοβούνται ακόμη και να προσέλθουν για μάθημα, αφού ανά πάσα ώρα μπαίνουν στο στόχαστρο των εμπόρων ναρκωτικών .

Οι φοιτητές πλέον κάνουν λόγο για «φαινόμενο», ενώ ο προαύλιος χώρος του Πανεπιστημίου, μαρτυρά το προφανές, την πλήρη εγκατάλειψη που παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Κόντρα του υπουργείου Παιδείας με τον Πρύτανη

 Την ίδια ώρα, μια σκληρή κόντρα άνοιξε μεταξύ του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.Αφορμή στάθηκε  δήλωση του υπουργού Παιδείας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, καθώς σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις καταγγελίες που αφορούν το ΑΠΘσχολίασε ότι «έχουν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα, όχι όμως στην έκταση που περιγράφονται».

«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλή Μήτκα ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να διαφυλάξει τους χώρους από διακινητές και άλλα τέτοια στοιχεία, δεν μπορεί να ασχολείται με εγκλήματα ποινικού δικαίου ούτε να συλλάβει κανένα… Οι φύλακες μας είναι θυρωροί και επόπτες κτιρίων ούτε επιχειρησιακή ικανότητα έχουν, ούτε νομική εξουσιοδότηση να κυνηγούν διακινητές».

«Η ΕΛΑΣ έχει από την πρώτη ημέρα το ελεύθερο να δράσει όπως νομίζει» ξεκαθάρισε δε ο Περικλής Μήτκας, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε έντονα καταθέσει τις απόψεις στην πολιτεία και τον αρχηγό της αστυνομίας».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Αριστοτελείου, με καταγγελίες φοιτητών για εκτός ελέγχου διακίνηση ναρκωτικών, και άλλες έκνομες δραστηριότητες, ο κ. Μήτκας δήλωσε ότι είναι «σοβαρό θέμα, μας απασχολεί διαρκώς, γίνεται αγώνας εδώ και τρία χρόνια που είμαστε πρυτανεία αλλά απασχόλησε και τις προηγούμενες πρυτανικές αρχές».

«Το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών έξω από το κυλικείο της Πολυτεχνικής Σχόλης πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε στη δυτική πλευρά, οι συμμορίες έφυγαν έκτος κάμπους και κάνουν προσπάθεια επιστροφής μεταξύ του ΑΧΕΠΑ και του Πολυτεχνείου» εξήγησε ο κ. Μήτκας.