ΕΛΛΑΔΑ

Γενική απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τους συμβασιούχους - Ασφυξία από τα βουνά σκουπιδιών

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2017, 07:09 / Ανανεώθηκε 22 Ιουνίου 2017, 10:38
Γενική απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τους συμβασιούχους - Ασφυξία από τα βουνά σκουπιδιών
Facebook Twitter Whatsapp

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κύριο αίτημα οριστική επίλυση του θέματος των συμβασιούχων των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία πραγματοποιεί πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα συνεδριάσει σήμερα εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμηνύει στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί «ούτε μία απόλυση συμβασιούχου». «Οι προσδοκίες τριών ετών που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν να σβηστούν μέσα σε μία στιγμή και τόσο εύκολα. Η επικοινωνιακή τακτική για δήθεν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει ως μόνο σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, που βλέπουν την απόλυση ‘προ των  πυλών’» αναφέρει, προσθέτοντας:

«Απέναντι σ’ αυτή την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον κυβερνητικό εμπαιγμό εμείς ως μόνη λύση πλέον απαιτούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:

  • Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας και έχουν πάρει παρατάσεις.
  • Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.
  • Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π.,Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., κ.λπ.
  • Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στους παιδικούς σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κυρίως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας».

Βουνά τα σκουπίδια

Ήδη, τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν σχηματίσει βουνά. Νέα Σμύρνη, Πειραιάς, Πλάκα, και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, οι περισσότεροι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε… χωματερές.

Υπό το φόβο να κάνουν ένα καλοκαίρι πνιγμένοι στα σκουπίδια, οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι, όπως επίσης και οι τουρίστες, καθώς οι κινητοποιήσεις έρχονται σε ένα κρίσιμο σημείο καθώς τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί η τουριστική σεζόν.

Δεν είναι αισθητικό ζήτημα – με δεδομένη τη ζημιά που κάνουν οι εν λόγω τριτοκοσμικές εικόνες στην εικόνα της πρωτεύουσας- αλλά και θέμα υγείας. Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση, γι αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη το κράτος να βρει μια λύσει σε αυτό το «καυτό» ζήτημα…