ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργός του Ερντογάν μίλησε για «Δυτική Θράκη» κατά την επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Κομοτηνή

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2017, 21:38 / Ανανεώθηκε 22 Ιουνίου 2017, 21:38
Υπουργός του Ερντογάν μίλησε για «Δυτική Θράκη» κατά την επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Κομοτηνή
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκληση αποτελούν οι ομιλίες τούρκων υπουργών που συνόδεψαν τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Κομοτηνή την περασμένη Δευτέρα.

Πρόκληση αποτελούν οι ομιλίες τούρκων υπουργών που συνόδεψαν τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Κομοτηνή την περασμένη Δευτέρα.

Ένας από αυτούς, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μεχμέτ Μουεζίνογλου πήρε τον λόγο μπροστά στον Γιλντιρίμ και ανέλαβε να ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί. Τόνισε ότι η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα τους και ότι όλοι έχουν τη στήριξη 80 εκατομμυρίων και ενός ισχυρού κράτους που βρίσκεται δίπλα τους.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μουεζίνογλου υποστήριξε: «Το να έχουν οι Δυτικοθρακιώτες στην Ελλάδα-μια χώρα μέλος της Ε.Ε. μια αντιμετώπιση πολίτη β΄ κατηγορίας στα θέματα του δικαιώματος εκπαίδευσης, των εκλεγμένων μουφτήδων ή και σε οικονομικό επίπεδο, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν με θλίψη. Για αυτό τον λόγο και εκείνοι επιθυμούν όπως και οι άνω από 10 εκατ. Έλληνες πολίτες περήφανα να μπορούν να βλέπουν το μέλλον με ελπίδα και εμπιστοσύνη. Εμείς ως μητέρα πατρίδα επιθυμούμε και ζητάμε οι Δυτικοθρακιώτες συμπολίτες μας, ως Έλληνες πολίτες να βλέπουν με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον τους. Αλλά να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκατ. ανθρώπων. Υπάρχει η εμπιστοσύνη του ισχυρού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας υπενθύμισε στο πλήθος πως και ο ίδιος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1955 και πως ποτέ δεν έκανε πίσω σε θέμα δικαιωμάτων. «Εμείς οι άνθρωποι της Δυτικής Θράκης ποτέ δεν κάνουμε λάθη. Ούτε προς την χώρα ούτε προς την πατρίδα. Δεν κάνουν λάθη έναντι των εδαφών στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αλλά και ποτέ δεν κάνουν πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και δεν αλλάζουν γνώμη για αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κόσμος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του rodopruzgari.com, τον διέκοπτε με χειροκροτήματα και ο ίδιος συνέχιζε, χωρίς πουθενά να λέει πως οι άνθρωποι που βρίσκονται μπροστά του, είναι Έλληνες μουσουλμάνοι.

«Εγώ είμαι παιδί αυτών των εδαφών. Η παιδική μου ηλικία στους δρόμους αυτών των χωριών. Οι δρόμοι αυτοί, τα χωριά, η Δυτική Θράκη συνέβαλε πολύ σημαντικά στην σημερινή μου εξέλιξη. Για αυτό τον λόγο θέλω να πως μερικές κουβέντες στους νέους μας που βρίσκονται εδώ. Στηρίξτε την κουλτούρα αυτών των δρόμων. Στηρίξτε αυτή την κουλτούρα Δυτικής Θράκης και στηρίξτε την κουλτούρα να είσαι Δυτικοθρακιώτης», είπε επίσης ο Τούρκος υπουργός Εργασίας και καταλήγοντας φέρεται να επισήμανε: «Εμείς από την μια με τα χαρακτηριστικά των μουσουλμάνων και από την άλλη και από την άλλη ως μέλη του τουρκικού έθνους και του πολιτισμού που ανήκει στο τουρκικό έθνος, εάν κάνετε ένα ισχυρό ταξίδι με ένα σκέλος τις εθνικές μας αξίες και το άλλο τις πνευματικές μας αξίες, να μην έχετε καμιά αμφιβολία πως ανάλογα ισχυρό και φωτεινό θα είναι και το μέλλον της Δυτικής Θράκης. Για αυτούς τους λόγους η συμβολή της Δυτικής Θράκης και των Δυτικοθρακιωτών συμπολιτών μου στην σημερινή μου εξέλιξη υπήρξε μεγάλη. Τους αισθάνομαι μόνιμα γείτονες μου και μόνιμα υπεύθυνος για αυτούς».