ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Γυναίκα επιχείρησε να φωτογραφίσει μάρτυρα

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2017, 13:37 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2017, 17:18
Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Γυναίκα επιχείρησε να φωτογραφίσει μάρτυρα
Facebook Twitter Whatsapp

Ένταση προκλήθηκε σήμερα  στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής όταν μία  γυναίκα μέλος της πρωτοβουλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένταση προκλήθηκε σήμερα  στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής όταν μία  γυναίκα μέλος της πρωτοβουλίας «Απελάστε το Ρατσισμό», μη γνωρίζοντας -όπως φάνηκε- τη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μαγνητοφώνηση, φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασιας χωρίς προγενέστερη άδεια του δικαστηρίου, θέλησε να απαθανατίσει την κατάθεση του μάρτυρα Θαν. Κούρκουλα.

Για το λόγο αυτό κατέβηκε τις σκάλες και χωρίς να προσπαθήσει να κρυφτεί, επιχείρησε να φωτογραφίσει το μάρτυρα. Η αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν άμεση, φωνάζοντας έντονα διαμαρτυρόμενοι για την πράξη της γυναίκας, ενώ δεν έλλειψαν και απρεπείς εκφράσεις.

Μάλιστα, στο πλευρό της βρέθηκε και ο μάρτυρας ο οποίος την γνωρίζει και επιχείρησε να την προστατεύσει από την ένταση που επικρατούσε. Τελικά η παρέμβαση της φρουράς υπήρξε καθοριστική, καθώς αστυνομικοί απομάκρυναν και τη γυναίκα αλλά και τον Θ. Κούρκουλα έως ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η ακροαματική  διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του καθηγητή πληροφορική και μέλους της κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό", Θαν. Κούρκουλα, ο οποίος εξετάστηκε από συνηγόρους υπεράσπισης. Ο μάρτυρας δέχθηκε σειρά ερωτήσεων γύρω από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το 2008 για την επέτειο των Ιμίων. Επανέλαβε ότι είχε δει στην πορεία τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκο, καθώς και ότι οι χρυσαυγίτες κρατούσαν ρόπαλα, ασπίδες και μαχαίρια, με τα οποία και επιτέθηκαν στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην οποία ο ίδιος συμμετείχε.