ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τους ιδιώτες στην καθαριότητα

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2017, 17:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2017, 20:06
Facebook Twitter Whatsapp

Ένταση επικράτησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα πρόταση ανάθεσης σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένταση επικράτησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα πρόταση ανάθεσης σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Εργαζόμενοι της καθαριότητας εισέβαλλαν στον χώρο, διακόπτοντας την συνεδρίαση και έκαναν κατάληψη στην αίθουσα δηλώντας ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν ιδιώτη να καθαρίσει την πόλη.  

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος, αναφερόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη είπε « ο δήμαρχος βιάζεται. Ξέρουμε καλά τη δουλειά. Διαβεβαιώνουμε ότι θα καθαρίσουμε την πόλη σε 2,5-3 ημέρες».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης ανάγνωσε έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας μετά από αυτοψία που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με αυτό, οι κάδοι αποτελούν ανθυγιεινές εστίες μόλυνσης με κίνδυνο και σοβαρές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία.

Στο μεταξύ, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με τους εργαζόμενους στο γραφείο του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, επέμεινε στην άποψή για «μεικτό σχήμα ιδιώτη και εργαζομένων» προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα σκουπίδια μέχρι την Παρασκευή, όποτε και αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. O ιδιώτης θα συμμετέχει ακόμη και αν λήξει η απεργία, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχουν συγκεντρωθεί 2.500 τόνοι σκουπιδιών έξω στους δρόμους. «Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Είναι 2.500 τόνοι στους δρόμους και η αποκομιδή δεν είναι τόσο εύκολο πράγμα» είπε ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε

«Το δικό μου κύριο μέλημα είναι να καθαρίσει η πόλη το συντομότερο δυνατόν. Είπα στους εργαζόμενους να δεχτούν εξωτερική βοήθεια και δεν συνιστά ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αυτή η συμφωνία».

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επιθυμεί να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη για ένα τριήμερο, με προϋπολογισμό 192.000 ευρώ. Τρεις εταιρείες κατέθεσαν τις προσφορές τους για τον διαγωνισμό.