ΕΛΛΑΔΑ

H πρώτη των πρώτων στα Χανιά αφήνει το Πολυτεχνείο και πάει... MIT

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2017, 14:24 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2017, 14:36
H πρώτη των πρώτων στα Χανιά αφήνει το Πολυτεχνείο και πάει... MIT
Facebook Twitter Whatsapp

Μπορεί να πέρασε πρώτη από όλο το νομό Χανίων στο Πολυτεχνείο, όμως η Κορίνα Διγαλάκη που συγκέντρωσε 19.574 μόρια θα προτιμήσει το MIT.

Μπορεί να πέρασε πρώτη από όλο το νομό Χανίων στο Πολυτεχνείο, όμως η Χανιώτισσα Κορίνα Διγαλάκη που συγκέντρωσε 19.574 μόρια θα προτιμήσει το MIT.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, η επιτυχούσα ετοιμάζει βαλίτσες για... Βοστώνη, καθώς την δέχτηκαν και στο κορυφαίο τεχνολογικό ίδρυμα των ΗΠΑ.

«Ήταν τ’ όνειρό μου να πάω στο ΜΙΤ» τονίζει και εξηγεί ότι θα φοιτήσει σε σχολή που οδηγεί σε διπλό πτυχίο σε μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών». «Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά ιδρύματα που είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Απλώς ορισμένα ιδρύματα στο εξωτερικό είναι ξεχωριστά, τόσο και ως προς το επίπεδο των σπουδών που παρέχουν όσο και ως προς την ομάδα με την οποία θα βρίσκεσαι. Επίσης, θα υπάρχουν και καλύτερες προοπτικές για το μέλλον». 

Για να γίνει δεκτή ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίους από όλον τον κόσμο, η Κορίνα πέρασε από… χίλια κύματα: «Εκεί κοιτάνε πιο ολοκληρωμένα το προφίλ ενός ατόμου. Έδωσα κάποιες εξετάσεις στην Αθήνα όμως εκτός από αυτό έπρεπε να γράψω πολλές εκθέσεις για διάφορα πράγματα. Για τον εαυτό μου, τα ενδιαφέροντά μου, τι με απασχολεί, τι διακρίσεις έχω και άλλα».

Η αγάπη και το ταλέντο της για τις φυσικές επιστήμες της έχουν ήδη δώσει διακρίσεις στην Ολυμπιάδα των Μαθηματικών, ενώ ήδη έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα της Φυσικής που θα γίνει τον Ιούλιο στην Ινδονησία.

«Να ανοίξει το μυαλό μας»

Όσο για τη συμβουλή της ως προς τα παιδιά που θα ξεκινήσουν τώρα την γ’ λυκείου; «Να προσπαθούν να μην διαβάζουν μόνο αυτό που χρειάζεται για τις πανελλήνιες. Κάτι το οποίο τους ενδιαφέρει να το ψάχνουν λίγο περισσότερο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν απεριόριστες πηγές ασκήσεων, προβλημάτων εφαρμογών των όσων μαθαίνουμε στην καθημερινότητα για να ανοίξει λίγο περισσότερο το μυαλό τους. Επειδή το σύστημα που εφαρμόζουμε τώρα που ξέρουμε ποια ακριβώς είναι η ύλη στο κάθε μάθημα και αν κάτι είναι έξω από την ύλη καταστρέφει την έννοια της μάθησης και κλείνει το μυαλό μας. Ακόμα και χρησιμοθηρικά όμως να το δούμε αν στις εξετάσεις μετά πέσει κάτι που είναι λίγο έξω από την ύλη, δεν θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».