ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε βάρος παιδόφιλου για κατοχή πορνογραφικού υλικού- Εντοπίστηκε από οργανισμό των ΗΠΑ

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2017, 17:43 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2017, 17:43
Δικογραφία σε βάρος παιδόφιλου για κατοχή πορνογραφικού υλικού- Εντοπίστηκε από οργανισμό των ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Δικογραφία σε βάρος ενός 44χρονου άνδρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος

Δικογραφία σε βάρος ενός 44χρονου άνδρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Είχε προηγηθεί κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC , που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε διαδικτυακή υπηρεσία και διαμοίρασε αρχείο βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που αντιστοιχεί σε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητές συσκευές (tablet) και κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, ενώ προέκυψε ότι το συγκεκριμένο ίχνος αντιστοιχεί σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικό αριθμό που κατέχει και διαχειρίζεται ο ίδιος.