ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι - 26 συλλήψεις

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2017, 09:42 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2017, 17:10
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι - 26 συλλήψεις
Facebook Twitter Whatsapp

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καποτά, στο πλαίσιο του σχεδίου πρόληψης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας στην περιοχή των Αχαρνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είκοσι έξι  άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καποτά στο Μενίδι.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ναρκωτικά, παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία, ενώ εξωτερικά του στρατοπέδου εντοπίστηκαν φυτείες κάνναβης.

Ειδικότερα σε βάρος των συλληφθέντων προκύπτουν 5 παραβάσεις όπλων, καλλιέργεια κάνναβης, λαθραία τσιγάρα, μία πλαστογραφία, μία ρευματοκλοπή και 12 παραβάσεις του κοκ.

Κατά την διάρκεια κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα, δενδρύλλια κάνναβης, 60.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ ακινητοποιήθηκαν 12 οχήματα.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου πρόληψης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας στην περιοχή των Αχαρνών, συμμετέχουν άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας, καθώς η περιοχή είναι γκέτο ναρκωτικών και παραβατικότητας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που εξαγγέλθηκαν μετά τον αδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του. 

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω περιοχή ήταν ανάμεσα σε αυτές που είχαν τεθεί στο μικροσκόπιο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τοπικών παραγόντων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, καθώς η κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια είναι ασύδοτη.