ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη Cumhuriyet: Η σχέση του κόμματος του Ερντογάν με το τουρκικό πλοίο με τα ναρκωτικά

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2017, 19:50 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2017, 19:14
Αποκάλυψη Cumhuriyet: Η σχέση του κόμματος του Ερντογάν με το τουρκικό πλοίο με τα ναρκωτικά
Facebook Twitter Whatsapp

Σκάφος της ίδιας εταιρείας μετέφερε πρόσφυγες στην Κρήτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική διάσταση στο περιστατικό με το τουρκικό πλοίο και τις προειδοποιητικές βολές του ελληνικού λιμενικού δίνει η εφημερίδα της γειτονικής χώρας Cumhuriyet.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πλοίο ACT, κατά του οποίου έβαλε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι μεταφέρει ναρκωτικά, ανήκει σε συγγενή στελέχους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του οποίου ηγείται ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τις πληροφορίες της τουρκικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδα το πλοίο ανήκει στον Αμπντουραχίμ Ντουνταρ. Μάλιστα, σημειώνει ότι τόσο το ίδιο πλοίο όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα από την τουρκική ακτοφυλακή.

Μάλιστα σε ένα εκ των σκαφών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, είχαν εντοπιστεί 3400 σφαίρες. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Υεμένη προς την Ουκρανία.

Το 2014, ακόμη ένα σκάφος με το όνομα BARIS, έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και έπλεε ακυβέρνητο. Τελικά ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 700 Σύρους πρόσφυγες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πλοίο είχε μισθωθεί σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πληροφορία πως ο καπετάνιος του ACT ήταν στο πηδάλιο του πλοίου που συνόδευε το Mavi Marmara στον προορισμό του για τη Λωρίδα της Γάζας το 2010, όταν πραγματοποίησαν έφοδο οι ισραηλινές δυνάμεις. Το εν λόγω σκάφος παραμένει στην κατοχή του Ισραήλ έκτοτε.