ΕΛΛΑΔΑ

Σε αυτούς τους δρόμους σχεδιάζεται να είναι ανοικτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2017, 19:01 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 21:59
Σε αυτούς τους δρόμους σχεδιάζεται να είναι ανοικτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές
Facebook Twitter Whatsapp

Αποτελεί ένα από τα τελευταία προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σχέδιο της απόφασης του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τους ακριβείς δρόμους των περιοχών του νοτίου τομέα Αθηνών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπου τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου».

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί από τον υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου και είναι το ένα από τα τελευταία προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Αν και έχει ετοιμαστεί, εν τούτοι; Ακόμη δεν έχει υπογραφεί. Πληροφορίες θέλουν να καθυστερεί λόγω του προβληματισμού που επικρατεί σε σχέση με τους δρόμους που θα συμπεριληφθούν στην απόφαση. Κι αυτό επειδή μπορεί τα καταστήματα που βρίσκονται σε έναν δρόμο να ανοίγουν ελεύθερα και τα υπόλοιπα του γειτονικού δρόμου να μην λειτουργούν.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε ορισμένους δρόμους των δήμων Πειραιά, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και Γλυφάδας. Όπως επίσης και σε τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Κοινή συνισταμένη των δήμων στο νότιο τμήμα Αθηνών είναι το κομμάτι της Λεωφόρου Ποσειδώνος που διασχίζει τα όριά τους. Εκεί όσες επιχειρήσεις υπάρχουν θα είναι ανοικτές.

Όλες οι Κυριακές κατά το διάστημα Μαΐου – Οκτωβρίου θα μπορούν επίσης να λειτουργούν μεγάλες αλυσίδες που βρίσκονται στο εμπορικό πάρκο του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Να σημειωθεί ότι το κυριακάτικο άνοιγμα επιτρέπεται στον δήμο Αθηναίων μετά την ψήφιση του νόμου τον Μάιο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Αν και μέχρι τώρα κανένα κατάστημα δεν έχει ανοίξει εξαιτίας της ύφεσης και τους υψηλού κόστους της κυριακάτικης λειτουργίας.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Πάντως, η Ομοσπονδία των εμποροϋπαλλήλων και οι δύο συνομοσπονδίες των εμπόρων (ΕΣΕΕ) και των ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) έχουν αναγγείλει την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τη δημοσιοποίηση της υπουργικής απόφασης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, επιβεβαιώνει στην «Ελευθερία του Τύπου» την απόφαση αυτή των φορέων, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει: «Κάποιοι μεταχειρίζονται το επιχείρημα της απελευθέρωσης σε μια αγορά, όπου η οικονομία της τελεί υπό περιορισμό, το τραπεζικό σύστημα παραμένει φυλακισμένο, ενώ η επιχειρηματικότητα είναι δέσμια των capital controls».