ΕΛΛΑΔΑ

«Μελλοντικοί» δημοσιογράφοι μας θυμίζουν την χαμένη αθωότητα ενός λειτουργήματος

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2017, 20:13 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2017, 20:03
«Μελλοντικοί» δημοσιογράφοι μας θυμίζουν την χαμένη αθωότητα ενός λειτουργήματος
Facebook Twitter Whatsapp

Μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία υλοποίησαν οι μαθητές του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Αποφάσισαν μαζί με τους δασκάλους τους ( οι τελευταίοι απλώς τους καθοδηγούσαν) να βγάλουν μια εφημερίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία υλοποίησαν οι μαθητές του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Αποφάσισαν μαζί με τους δασκάλους τους ( οι τελευταίοι απλώς τους καθοδηγούσαν) να βγάλουν μια εφημερίδα.

Ήδη έχουν βγάλει τα δύο πρώτα τους φύλλα και τους ευχόμαστε να μην σταματήσουν ποτέ την προσπάθειά τους αυτή. Μια εφημερίδα πολύ διαφορετική από αυτές τις σοβαρές και έγκριτες που αγοράζουμε από τα περίπτερα, αλλά φτιαγμένη με πολύ μεράκι και κυρίως με την αθωότητα που λείπει από τους επαγγελματίες του είδους. 

.

 

Έπεσαν στα χέρια μας τα δύο πρώτα τους φύλλα και είπαμε να γράψουμε μια – δυο κουβέντες για μια πρωτοβουλία που μας ξάφνιασε ευχάριστα. Στο δεύτερο λοιπόν φύλλο ( οι ατέλειες του πρώτου διορθώθηκαν από τους μικρούς μαθητές) διαβάζουμε από ειδήσεις επικαιρότητας έως συμβουλές υγιεινής διατροφής, φυσικά αθλητικές ειδήσεις αλλά και παραμύθια με την κοκκινοσκουφίτσα!

Τα άλλα που διαβάζουμε στις μεγάλες εφημερίδες απλώς δεν απασχολούν ακόμα τους μικρούς μαθητές του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών αφού είναι αρκετά μικροί για να υπηρετούν αφηγήματα που τους υπαγορεύουν οι ιδιοκτησίες των ΜΜΕ. Έτσι θυμηθήκαμε και εμείς και αναπολύσαμε πως ξεκινήσαμε και με τι όνειρα και προσδοκίες το "ταξίδι" μας αυτό  στο χώρο της δημοσιογραφίας και τι πλέον είμαστε.

Η αλήθεια είναι πως δεν αλλάξαμε, ούτε υποχωρήσαμε από όσα πιστεύαμε.Όμως το τίμημα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για εμάς αλλά και για τους δικούς μας ανθρώπους. Α να μην ξεχάσω να σας πω ,πως η εφημερίδα διαθέτει και καταπληκτικούς σκιτσογράφους ,όπως κάθε εφημερίδα που σέβεται τον εαυτό της.

Στις σκαναρισμένες φωτογραφίες βλέπετε κάποια αποσπάσματα της εξαιρετικής δουλειάς των παιδιών αλλά πιστέψτε με πως είναι άλλη η αίσθηση να κρατάς στα χέρια σου το εφημεριδάκι -που έγινε χωρίς την μεσολάβηση γραφίστα και τυπογραφικών μηχανών- και άλλο να βλέπεις αποσπασματικά κάποιες φωτογραφίες.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή μας άρεσε η συνέντευξη από το “πεύκο” και τα οικολογικά μηνύματα που μας έδωσε, την επόμενη φορά προτείνουμε και άλλες τέτοιες “συνεντεύξεις”, γιατί από τους "δήθεν" ή τους πολιτικούς που διαβάζουμε τις συνεντεύξεις τους  σε διάφορα έντυπα δεν μας καλύπτουν πλέον καμία ανάγκη. Ούτε καν την περιέργεια δεν μας κινούν! 

Αντίθετα το ενδιαφέρον μας για το εφημεριδάκι των μαθητών,έμεινε αμείωτο μέχρι την τελευταία του σελίδα. Καλή συνέχεια λοιπόν, και ας κρατήσουν για πάντα αυτή την αθωότητα, για να την μεταφέρουν αργότερα στα ΜΜΕ που θα δουλέψουν! 

Σ.Μ