ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση σκάφους

Δημοσίευση 19 Αυγούστου 2017, 22:01 / Ανανεώθηκε 19 Αυγούστου 2017, 14:12
Πρώτη απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση σκάφους
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρώτη απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη την Παρασκευή, κατά τη διενέργεια συντονισμένου ελέγχου

Η πρώτη απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη την Παρασκευή, κατά τη διενέργεια συντονισμένου ελέγχου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Επιδαύρου με τη συνδρομή στελεχών του Τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, σε σκάφος το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα του Κόρφου Κορινθίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, με την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου 4487/2017 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ολοκλήρωσε το νομικό πλαίσιο που απαιτείται για την πλήρη εκρίζωση του φαινομένου των παράνομων ναυλώσεων στις ελληνικές θάλασσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί δεκαετίες διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν την έλλειψη του νομικού καθεστώτος για την προστασία της δραστηριότητας τουριστικών σκαφών αναψυχής και ασυδοτούσαν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου (το οποίο έχανε έσοδα από διαφυγόντες φόρους) και των επιχειρηματιών που λειτουργούσαν με βάση το νόμο, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το σκάφος  ΒΙΚΤΩΡΙΑ Ν.Κέρκυρας 601, είχε ναυλωθεί παράνομα σε τέσσερις  αλλοδαπούς για το χρονικό διάστημα από 13-08-2017 έως 24-08-2017 με τόπο επιβίβασης και αποβίβασης τον λιμένα Κόρφου Κορίνθου χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη άδεια. 

Επιπλέον, το ναυλοσύμφωνο είχε την υπογραφή του πλοιοκτήτη αλλά όχι τις υπογραφές των επιβαινόντων ενώ δεν είχε συνταχθεί ούτε λίστα επιβατών.

πιπρόσθετα, το Ε/Γ-Τ/Ρ δεν έφερε και άλλα νόμιμα πιστοποιητικά περί αξιοπλοΐας και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr