ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει τα περί πιέσεων σε εργαζόμενο του ΚΕΕΛΠΝΟ η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Δημοσίευση 13 Απριλίου 2018, 18:33 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2018, 18:33
Διαψεύδει τα περί πιέσεων σε εργαζόμενο του ΚΕΕΛΠΝΟ η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης
Facebook Twitter Whatsapp

Η κ. Παπσπύρου κάνει λόγο για «ανυπόστατο ψευδές και κακόβουλο δημοσίευμα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαψεύδει τις καταγγελίες εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ περί άσκησης πιέσεων κατά τη διάρκεια κατάθεσης η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), Μαρία Παπασπύρου.

Η κ. Παπσπύρου κάνει λόγο για «ανυπόστατο ψευδές και κακόβουλο δημοσίευμα», το οποίο αποδίδει σε προσπάθεια εκφοβισμού των Ειδικών Επιθεωρητών της υπηρεσίας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στην παρεμπόδιση του ελέγχου που εκτελείται στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς.

«Το επίμαχο δημοσίευμα παρουσιάζει το ανωτέρω πρόσωπο ως δήθεν "βασικό μάρτυρα πάνω στον οποίο στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης", πλην όμως ο εν λόγω μάρτυρας δεν είχε καν καταθέσει όταν το σχετικό πόρισμα/έκθεση του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου του ΣΟΕΕ (σ.σ. Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου) για υπόθεση που αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ διαβιβάσθηκε την 19/3/2018 στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Σύμφωνα με το ίδιο το δημοσίευμα ο εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε στις επιθεωρήτριες την 4/4/2018 δηλαδή πολύ αργότερα από την έκδοση και διαβίβαση του σχετικού πορίσματος/έκθεσης», επισημαίνει η γενική επιθεωρήτρια.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, προσπάθειες παρεμπόδισης του ελέγχου που εκτελείται από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελίες της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, συμβαίνουν αρκετά συχνά με τις συνεχείς και επίμονες επισκέψεις μελών του Σωματείου εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και στα γραφεία των Ειδικών Επιθεωρητών, οι οποίοι είναι Συντονιστές στα δύο κλιμάκια που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση σε υποθέσεις που αφορούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η κ. Παπασπύρου αναφέρει ενδεικτικά ότι «σήμερα μέλος του Σωματείου εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκε το Γραφείο του ΓΕΔΔ και εξαπέλυσε απειλές εναντίον Συντονιστή κλιμακίου Ειδικού Επιθεωρητή ΓΕΔΔ, του αστυνομικού φύλαξης και δημιούργησε κλίμα αναστάτωσης σε όλη την Υπηρεσία ζητώντας να λάβει γνώση των στοιχείων και της πορείας τής εν εξελίξει δικογραφίας, αν και γνώριζε ότι η παροχή των στοιχείων αυτών θα συνιστούσε παράνομη πράξη εκ μέρους του Ειδικού Επιθεωρητή. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν».

Και καταλήγοντας η γενική επιθεωρήτρια καθιστά σαφές ότι «οι Επιθεωρητές θα συνεχίσουν το έργο τους παρά τις αντιξοότητες και κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης αυτού».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr