ΕΛΛΑΔΑ

Και οι Περιφέρειες αντίθετες στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2018, 16:00 / Ανανεώθηκε 24 Απριλίου 2018, 16:00
Και οι Περιφέρειες αντίθετες στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Σε ευθεία αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αντίθεση της στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ επανέλαβε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με υπόμνημα που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο υπόμνημα τονίζεται ότι «σε ευθεία αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτές εκφράζονται δημόσια μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων, των Περιφερειακών Συμβουλίων Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, η κυβέρνηση ξεπουλά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας.

»Συνέπεια της πώλησης είναι ο ορατός κίνδυνος ενεργειακής επάρκειας της χώρας, η απώλεια θέσεων εργασίας, ο κίνδυνος προβλημάτων σε μια σειρά διαδικασιών στην κοινωνία και τους πολίτες».

Η ΕΝΠΕ επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της ότι «η ενέργεια και τα νερά είναι κοινωνικά αγαθά και κρίσιμες υποδομές και δεν πωλούνται, δεν εκποιούνται».

Με βάση την απόφαση του 5ου τακτικού συνεδρίου της, η ΕΝΠΕ:

«Εκφράζει την αντίθεσή της στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ, όπως τα Π. Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου έχουν αποφασίσει.

Διεκδικεί την επιστροφή του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στις Δημόσιες Συμμετοχές καθώς και την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την επαναπόδοση των εδαφών των απαλλοτριωμένων εκτάσεων από την ΔΕΗ στις τοπικές κοινωνίες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr