ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά της ελληνικής UNICEF

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2018, 19:47 / Ανανεώθηκε 24 Απριλίου 2018, 19:58
Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά της ελληνικής UNICEF
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή της προέδρου του ελληνικού παραρτήματος στον Άρειο Πάγο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπό εισαγγελική έρευνα τίθενται τα οικονομικά πεπραγμένα του ελληνικού παραρτήματος της UNICEF, μετά την επιστολή που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η επικεφαλής της οργάνωσης Σοφία Τζιτζίκου, σχετικά με ατασθαλίες των προηγούμενων διοικήσεων.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Διονύσης Μουζάκης, προκειμένου να διερευνηθούν όσα αναφέρει στην επιστολή της η κ. Τζιτζίκου, η οποία που ανέλαβε πρόεδρος της εθνικής επιτροπής της UNICEF το 2016 και αμέσως ζήτησε οικονομικό έλεγχο.

Η κ. Τζιτζίκου θα είναι, όπως αναμένεται, η πρώτη μάρτυρας που θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, ο πρώτος οικονομικός έλεγχος που ζητήθηκε από την ίδια κάλυψε τα έτη 2013 έως και 2015. Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν, η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης στην Ελβετία, σε συνεργασία με την κ. Τζιτζίκου, αποφάσισε νέα οικονομική έρευνα σε βάθος 15ετίας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ελληνικής οργάνωσης, η απόφαση της κεντρικής Unicef να διακόψει την συνεργασία της με την εθνική επιτροπή είναι αποτέλεσμα των ευρημάτων του νέου οικονομικού ελέγχου που διενεργήθηκε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr