ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συνάντηση Τόσκα με δημάρχους της Νότιας Αττικής για την αστυνόμευση

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 25 Απριλίου 2018, 17:37 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2018, 18:50
Νέα συνάντηση Τόσκα με δημάρχους της Νότιας Αττικής για την αστυνόμευση
Facebook Twitter Whatsapp

Έμφαση δόθηκε στον επικαιροποιημένο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. για βελτίωση της εμφανούς αστυνόμευσης και την καλύτερη αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού

Συναντήσεων συνέχεια με τους δημάρχους της Νότιας Αττικής για τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Ταξης, Νίκο Τόσκα, που υποδέχτηκε στο υπουργείο τους δημάρχους Καλλιθέας, Μοσχάτου, Αγίου Δημητρίου και Νέας Σμύρνης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν  μεταξύ άλλων ο αρχηγός του σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Αναγνωστάκης. Έμφαση δόθηκε στον επικαιροποιημένο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. για βελτίωση της εμφανούς αστυνόμευσης και την καλύτερη αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού στην υπηρεσία των πολιτών με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Τέλος, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των δράσεων στα μέσα του επόμενου μήνα.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την πρόθεση να συνεισφέρουν οικονομικά για την ενίσχυση της Αστυνομίας, κατι που υλοποιησε πρώτος ο Δήμος Φυλής, ο οποίος απο πέρσι τον Ιούλιο είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την παραχώρηση του κτηρίου που στέγασε την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και την αγορά 15 περιπολικών για την περιοχή του.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, δεσμεύτηκε ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει τουλάχιστον ένα περιπολικό και μία ομάδα ΔΙΑΣ για όλο το 24ωρο σε καθέναν απο τους παραπάνω δήμους, πέρα απο την αναδιάταξη του προσωπικού των τοπικών τμημάτων για πιο πολλούς αστυνομικούς στο δρόμο, ενώ επίσης θα σταματήσουν τα πάρεργα με τα οποία απασχολούνται οι αστυνομικοί, προκειμένου να διατίθενται όλοι για την αποστολή τους.

Η σημερινή συνάντηση ήταν η τρίτη κατα σειρά του κ. Τόσκα με δημάρχους. Χτες συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος εκπροσωπούσε 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λαυρεωτικής και συνοδευόταν από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, ενώ η αρχή έγινε πριν απο μερικές μέρες με πέντε δημαρχους της παράκτιας ζώνης της Αττικής.

Όπως και στις δύο προηγούμενες συνατήσεις, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των δράσεων στα μέσα του επόμενου μήνα.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr